English Quiz for IBPS CLERK PRE|20th November English Quiz

English Quiz for IBPS PO PRE

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-5): In each question, the word at the top of the table is used in four different ways, numbered (a) to (d). Choose the option in which the usage of the word is INCORRECT or INAPPROPRIATE. If it is used correctly in every sentence choose option (e) as your choice.

 

Q1.

VEHEMENT

(a) Nancy Pelosi has refused to hold a chamber-wide vote to authorise the impeachment inquiry, despite vehement pushback from the White House and Republicans.

(b) Oil Minister Dharmendra Pradhan made a vehement appeal to Finance Minister for bringing jet fuel and natural gas under the ambit of GST. 

(c) There has further been vehement support of the government’s decision on economic grounds to galvanize J&K.

(d) Karthi steals the show in his vehement and action packed role

(e) All are correct

Answer & Explanation
Ans.1. (e)

Exp. The right answer choice is option (e). The term ‘vehement’ means ‘Showing strong feeling; forceful, passionate, or intense; Forceful, Ardent’. All the given sentences have correct usage of the highlighted word.

Q2.

SALUBRIOUS

(a) The idea is to provide our guests an unmatched ambience of dining under the stars in this salubriously weather.

(b) The only uses of company’s technology will be the most optimistic, the most hopeful, and the most salubrious.

(c) Sasha is evidently freed from both time and genre constraints, allowing his mixes to blend with salubrious ease.

(d) Pat always eats on board and even has a full-time cook to prepare the finest food on his salubrious floating residence.

(e) All are correct

Answer & Explanation
Ans.2. (a)

Exp. The right answer choice is option (a). The term ‘salubrious’ means ‘Health-giving;

Healthy’. Statement (a) is not having correct usage of the highlighted word.

Q3.

RECUSE

(a) If I am satisfied that I am biased, then I can recuse myself from hearing this case.

(b) This issue cropped up while the apex court was recuse a clutch of petitions challenging the validity of provisions related to compensation.

(c) Pennsylvania appeals court rejects request to recuse judge whose girlfriend filed complaint against DA’s office.

(d) Supreme Court Justice Arun Mishra refused to recuse himself from the Constitution Bench he was heading to re-examine one of his own judgements on the Land Acquisition Act

(e) All are correct

Answer & Explanation
Ans. 3.(b)

Exp.The right answer choice is option (b). The term ‘recuse’ means ‘Challenge a judge, prosecutor, or juror as unqualified to perform legal duties because of a potential conflict of interest or lack of impartiality’. Statement is not having correct usage of the highlighted word.

 

Q4.

APPREHENSION

(a) Some apprehension to MLS’s playoff change comes from how it alters a team’s strategy. 

(b) “We want to make sure we’re doing everything we can to prevent that apprehension from taking place,” said Stefanson.

(c) As the fiscal year comes to an end, border apprehensively statistics reveal that illegal border crossings are at a level not seen since 2007.

(d) Residential sales will either remain tepid or may even go down further in the coming six months due to stagnant job market and the apprehension to spend.

(e) All are correct

Answer & Explanation
Ans.4. (c)

Exp.The right answer choice is option (c). The term ‘apprehension’ means ‘Anxiety or fear that something bad or unpleasant will happen’. Statement (c) is not having correct usage of the highlighted word.

Q5.

BOLSTER

(a) Costa Rica campaign seeks to bolster marriage equality support

(b) Exmoor river ‘reset’ aims to cut flood risk and bolster wildlife

(c) Atlassian acquires Code Barrel to bolster automation in Jira

(d) The European shipping industry urges the EU to bolstered maritime security in the Gulf of Guinea.

(e) All are correct

Answer & Explanation
Ans.5. (d)

Exp.The right answer choice is option (d). The term ‘bolster’ means ‘support or strengthen’. Statement (d) is not having correct usage of the highlighted word.

(Directions 6-10): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A) One view often expressed is that it provides India with a major economic opportunity.

(B) For some years, wages in China have been rising rapidly, and consequently, low-wage jobs have been moving out — just as they did

(C) But this opportunity, as of now, is more theoretical than real.

(D) From the high-wage economies of the US, Europe, Japan, Korea and Taiwan a generation earlier — as a part of mobile global supply chains.

(E) In the context of the growing trade friction between the US and China

(F) These jobs, whose numbers are not insignificant, are going to other destinations, rather than India, which are more attractive to investors. [/su_spoiler]

 

Q6. Considering statement (F), ‘These jobs, whose numbers are not insignificant, are going to other destinations, rather than India, which are more attractive to investors’ as last sentence, which of the following should be the first sentence after rearrangement?
(a)C
(b)D
(c) F
(d)A
(e)E

Answer & Explanation
Ans. 6.(e)

Exp.

(E) In the context of the growing trade friction between the US and China,

(A) one view often expressed is that it provides India with a major economic opportunity.

(C) But this opportunity, as of now, is more theoretical than real.

(B)For some years, wages in China have been rising rapidly, and consequently, low-wage jobs have been moving out — just as they did

(D) from the high-wage economies of the US, Europe, Japan, Korea and Taiwan a generation earlier — as a part of mobile global supply chains.

(F) These jobs, whose numbers are not insignificant, are going to other destinations, rather than India, which are more attractive to investors. 

Therefore, the correct sequence of the rearranged sentences will be EACBDF. This makes option (e) correct

Q7. Considering statement (F), ‘These jobs, whose numbers are not insignificant, are going to other destinations, rather than India, which are more attractive to investors’ as last sentence, which of the following should be the third sentence after rearrangement?
(a)D
(b)A
(c)B
(d)C
(e)F

Answer & Explanation
Ans.7. (d)

Exp. (E) In the context of the growing trade friction between the US and China,

(A) one view often expressed is that it provides India with a major economic opportunity.

(C) But this opportunity, as of now, is more theoretical than real.

(B)For some years, wages in China have been rising rapidly, and consequently, low-wage jobs have been moving out — just as they did

(D) from the high-wage economies of the US, Europe, Japan, Korea and Taiwan a generation earlier — as a part of mobile global supply chains.

(F) These jobs, whose numbers are not insignificant, are going to other destinations, rather than India, which are more attractive to investors. 

Therefore, the correct sequence of the rearranged sentences will be EACBDF. This makes option (d) correct


Q8. Considering statement (F), ‘These jobs, whose numbers are not insignificant, are going to other destinations, rather than India, which are more attractive to investors’ as last sentence, which of the following should be the fourth sentence after rearrangement?
(a)B
(b)C
(c)A
(d)D
(e)F
Answer & Explanation
Ans. 8.(a)

Exp. (E) In the context of the growing trade friction between the US and China,

(A) one view often expressed is that it provides India with a major economic opportunity.

(C) But this opportunity, as of now, is more theoretical than real.

(B)For some years, wages in China have been rising rapidly, and consequently, low-wage jobs have been moving out — just as they did

(D) from the high-wage economies of the US, Europe, Japan, Korea and Taiwan a generation earlier — as a part of mobile global supply chains.

(F) These jobs, whose numbers are not insignificant, are going to other destinations, rather than India, which are more attractive to investors. 

Therefore, the correct sequence of the rearranged sentences will be EACBDF. This makes option (a) correct

Q9. Considering statement (F), ‘These jobs, whose numbers are not insignificant, are going to other destinations, rather than India, which are more attractive to investors’ as last sentence, which of the following should be the fifth sentence after rearrangement?
(a)A
(b)D
(c)B
(d)E
(e)F

Answer & Explanation
Ans. 9.(b)

Exp. (E) In the context of the growing trade friction between the US and China,

(A) one view often expressed is that it provides India with a major economic opportunity.

(C) But this opportunity, as of now, is more theoretical than real.

(B)For some years, wages in China have been rising rapidly, and consequently, low-wage jobs have been moving out — just as they did

(D) from the high-wage economies of the US, Europe, Japan, Korea and Taiwan a generation earlier — as a part of mobile global supply chains.

(F) These jobs, whose numbers are not insignificant, are going to other destinations, rather than India, which are more attractive to investors. 

Therefore, the correct sequence of the rearranged sentences will be EACBDF. This makes option (b) correct


Q10. Which of the following should be the second sentence after rearrangement?
(a) C
(b) A
(c) B
(d) D
(e) E

Answer & Explanation
Ans. 10.(b)

Exp. (E) In the context of the growing trade friction between the US and China,

(A) one view often expressed is that it provides India with a major economic opportunity.

(C) But this opportunity, as of now, is more theoretical than real.

(B)For some years, wages in China have been rising rapidly, and consequently, low-wage jobs have been moving out — just as they did

(D) from the high-wage economies of the US, Europe, Japan, Korea and Taiwan a generation earlier — as a part of mobile global supply chains.

(F) These jobs, whose numbers are not insignificant, are going to other destinations, rather than India, which are more attractive to investors. 

Therefore, the correct sequence of the rearranged sentences will be EACBDF. This makes option (b) correct

For More English quizzes click here 

Online Mock Test Available on App as well as Web:

Ambitious baba app on play store

You can also Read this:

 

SBI PO 2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply