Banking Awareness Based on Foreign Banks in India | Daily Banking Awareness Quiz

Banking Awareness Based on Foreign Banks in India | Daily Banking Awareness Quiz

Banking Awareness Quiz for SBI Clerk, SBI PO, RBI, IBPS PO/Clerk/RRB/SO & other Banking & competitive exams 2020-21. Banking Awareness is an important part of any banking and Financial exam. You can Attempt Banking Awareness Quiz.

♦Topic-Foreign Banks in India

Q1.What is the tagline of Standard Chartered Bank?
(a)A Passion to Perform
(b)Make Banking Joyful
(c)India’s International Bank
(d)Good enough will never change the world
(e)Your Perfect Banking Partner

Answer & Explanation
Ans.1.(d)
Exp.The tagline of Standard Chartered Bank is “Good enough will never change the world”.

Q2.Where is the Headquarter of American Express Banking Corp.?
(a)France
(b)Singapore
(c)London
(d)Australia
(e)New York

Answer & Explanation
Ans.2.(e)
Exp.The Headquarter of American Express Banking Corp. is situated in New York.

Q3.What is the tagline of CITI Bank N A.?
(a)A Passion to Perform
(b)Live Richly
(c)City Never stops
(d)Your Right Partner
(e)Your Perfect Banking Partner

Answer & Explanation
Ans.3.(b)
Exp.The tagline of CITI Bank N A is “Live Richly”.

Q4.Where is the Headquarter of Standard Chartered Bank?
(a)France
(b)Singapore
(c)London
(d)Australia
(e)New York

Answer & Explanation
Ans.4.(c)
Exp.The Headquarter of Standard Chartered Bank is situated in London.

Q5.Where is the Headquarter of Doha Bank?
(a)Qatar
(b)Iran
(c)UAE
(d)Kuwait
(e)New York

Answer & Explanation
Ans.5.(a)
Exp.The Headquarter of Doha Bank is Qatar.

Q6.Where is the Headquarter of Royal Bank of Scotland?
(a)France
(b)Singapore
(c)UK
(d)Australia
(e)New York

Answer & Explanation
Ans.6.(c)
Exp.The Headquarter of Royal Bank of Scotland is situated in UK.

Q7.Where is the Headquarter of Deutsche Bank?
(a)Frankfurt
(b)Paris
(c)UK
(d)Charlotte
(e)New York

Answer & Explanation
Ans.7.(a)
Exp.The Headquarter of Deutsche Bank is situated in Frankfurt.

Q8.What is the tagline of Royal Bank of Scotland?
(a)A Passion to Perform
(b)City Never Sleeps
(c)City Never stops
(d)Make it happen
(e)The World’s Local Bank

Answer & Explanation
Ans.8.(d)
Exp.The tagline of Royal Bank of Scotland is “Make it happen”.

Q9.What is the tagline of HSBC Ltd. Bank?
(a)A Passion to Perform
(b)City Never Sleeps
(c)City Never stops
(d)Make it happen
(e)The World’s Local Bank

Answer & Explanation
Ans.9.(e)
Exp.The tagline of HSBC Ltd. Bank is “The World’s Local Bank”.

Q10.What is the tagline of Abu Dhabi Commercial Bank?
(a)A Passion to Perform
(b)City Never Sleeps
(c)Money can’t buy ambition
(d)Make it happen
(e)The World’s Local Bank

Answer & Explanation
Ans.10.(c)
Exp.The tagline of Abu Dhabi Commercial Bank is “Money can’t buy ambition.”.

Attempt More Banking Awareness Quiz Topic wise

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

Leave a Reply