Computer Awareness 28th August 2019: Updates Quiz

Computer Awareness 28th August 2019:Daily Computer Awareness quiz is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank, SSC & Railway Exams you can also read previous quizzes from Here

Q1. The ability of an OS to run more than one application at a time is called?

(a) Multitasking

(b) Object Oriented Programming

(c) Multi-use Computing

(d) Time sharing

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.1.(a)

Q2. Example of non numeric data is?

(a) Employee address

(b) Examination score

(c) Bank balance

(d) All of the above

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.2.(a)

Q3. Which of the following displays the contents of active cell?

(a) Toolbar

(b) Menu bar

(c) Name box

(d) Formula bar

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.3.(d)

Q4. To combine two or more cells into a single cell is called?

(a) Merging

(b) Joining

(c) Sharing

(d) Spitting

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.4.(a)

Q5. Which is the slowest internet connection service?

(a) Digital subscriber line

(b) TI

(c) Cable modem

(d) Leased line

(e) Dial up service

Answer & Explanation
Ans.5.(e)

Q6. You can keep your personal files / folders in?

(a) My Folder

(b) My Documents

(c) My Files

(d) My Text

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.6.(b)

Q7. The Primary purpose of software is to turn data into?

(a) websites

(b) information

(c) programs

(d) objects

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.7.(b)

Q8. A directory within a directory is called ?

(a) mini directory

(b) junior directory

(c) part directory

(d) sub directory

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.8.(d)

Q9. An operating system version designed for home use in Microsoft Windows XP?

(a) Home Edition

(b) Media Edition

(c) Tablet PC Edition

(d) Standard PC Edition

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.9.(a)

Q10. The secret code that restricts entry to some programs?

(a) password

(b) passport

(c) entry-code

(d) access-code

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.10.(a)

Related Links

For computer Notes

3

Leave a Reply