Computer Awareness 28th August 2019: Updates Quiz

Computer Awareness 28th August 2019:Daily Computer Awareness quiz is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank, SSC & Railway Exams you can also read previous quizzes from Here

Q1. GUI stands for ?

(a) Gnutella Universal Interface

(b) Graphical User Interface

(c) Graphic Uninstall/Install

(d) General Utility Interface

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.1.(b)

Q2. A ___ is a design tool that graphically shows the logic in a solution algorithm?

(a) Flow Chart

(b) Hierarchy Chart

(c) Structure Chart

(d) Context Diagram

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.2.(a)

Q3. A file that contains definitions of the paragraph and character styles for your document and all the things and you  can customize like tool bars and menus is called a?

(a) guide

(b) pattern

(c) base document

(d) template

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.3.(d)

Q4. Programs designed specifically to address general-purpose applications and special purpose applications are called ?

(a) operating system

(b) system software

(c) application software

(d) management information systems

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.4.(c)

Q5. A ___ contains buttons and menus that provide quick access to commonly used commands?

(a) Toolbars

(b) Menu bar

(c) Windows

(d) Find

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.5.(a)

Q6. The particular field of a record that uniquely identifies each record is called the?

(a) key field

(b) primary field

(c) master field

(d) order field

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.6.(b)

Q7. A ___ is/are an/the example of an input device(s)?

(a) Keyboard

(b) Monitor

(c) Mouse

(d) Central Processing Unit

(e) Only (a) and (c)

Answer & Explanation
Ans.7.(e)

Q8. A CPU contains?

(a) a card reader and a printing device

(b) an analytical engine and a control unit

(c) a control unit and an arithmetic logic unit

(d) an arithmetic logic unit and a card reader

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.8.(c)

Q9. A computer cannot ‘boot’ if it does not have the ?

(a) compiler

(b) loader

(c) operating system

(d) assembler

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.9.(c)

Q10. When you want to move some text from one page to a different page, the best method is?

(a) drag and drop

(b) cut and paste

(c) delete and retype

(d) find and replace

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.10.(b)

Related Links

For computer Notes

Leave a Reply