Computer Awareness For IBPS RRB MAINS 2019| 17th September 2019: Updates Quiz

Computer Awareness 17th September 2019:Daily Computer Awareness quiz is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank, SSC & Railway Exams you can also read previous quizzes from Here

Q1. Which of the following is the feature that keeps track of the right margin?

(a) Find and replace

(b) Word-wrap

(c) Right justified

(d) Left justified

(e) Ragged right

Answer & Explanation
Ans.1.(c)

Exp. Right justified—text is aligned along the right margin

Q2. To move data from one part of the document to another, which of the following is used?

(a) Cut and Insert

(b) Copy and Paste

(c) Copy and Delete

(d) Copy and Undo

(e) Cut and Paste

Answer & Explanation
Ans.2.(e)

Exp. Cut and Paste moves data and Copy and Paste replicates data.

Q3. Term referring to a person who uses his or her expertise to gain access to other people’s computers to get information illegally or do damage?

(a) hacker

(b) analyst

(c) instant messenger

(d) programmer

(e) spammer

Answer & Explanation
Ans.3.(a)

Exp.  hacker is someone who seeks and exploits weaknesses in a computer system.

Q4. To allow someone else schedule your meetings and appointments, ______ feature of Outlook is used

(a) Monthly calendar

(b) Event manager

(c) Appointments

(d) Delegate Access

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.4.(d)

Exp. Delegate Access is a more advanced feature than just sharing your Outlook folders. If you want to grant additional permissions, such as allowing a delegate the ability to create e-mail messages or respond to meeting requests on your behalf, you must use Delegate Access.

Q5. Which of the following is the valid subnet mask for class B IP Address?

(a) 251.254.25.5

(b) 255.255.0.0

(c) 155.151.12.9

(d) 255.0.0.0

(e) 255.255.255.0

Answer & Explanation
Ans.5.(b)

Exp. 255.255.0.0 is a valid subnet mask for class B IP.

Q6. What is the term used for measurement of how fast data moves from one place to another?

(a) data per unit

(b) bits per second

(c) bits per hour

(e) ratio per bit

(d) None of the above

Answer & Explanation
Ans.6.(b)

Exp. Bits per second is the term used for measurement of how fast data moves from one place to another. The bit rate is quantified using the bits per second unit (symbol: “bit/s”), often in conjunction with an SI prefix such as “kilo”.

Q7. Functions of keys F1, F2 and F3 are _____________ respectively.

(a) activating menu bar, search and renaming selected icon

(b) search, reboot and activating menu bar

(c) activating help, renaming selected icon and search

(d) reboot, activating help and refresh

(e) activating help, reboot, renaming selected icon

Answer & Explanation
Ans.7.(c)

Exp. Functions of keys F1, F2 and F3 are activating help, renaming selected icon and search respectively.

Q8. What type of monitoring file is commonly used on and accepted from Internet sites?

(a) Smartware             

(b) Phishes

(c) Cookies                              

(d) Trojans

(e) None of the above

Answer & Explanation
Ans.8.(c)

Exp. Cookies are small files which are stored on a user’s computer. They are designed to hold a modest amount of data specific to a particular client and website, and can be accessed either by the web server or the client computer.

Q9. What type of technology allows you to use your finger, eye, or voice print to secure your information resources?

(a) Haptics                                        

(b) Caves

(c) Biometrics                    

(d) RFID

(e) All of above

Answer & Explanation
Ans.9.(c)

Exp. Biometrics is the measurement and statistical analysis of people’s physical and behavioral characteristics. The technology is mainly used for identification and access control, or for identifying individuals that are under surveillance.

Q10. What is Disk operating system referred for?

(a) Memory management system

(b) Operating system which contains the disk-oriented commands and uses disk devices for permanent storage

(c) DOS

(d) Both (b) and (c)

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.10.(d)

Exp. Both (b) and (c) are true about Disk Operating System. A disk operating system (abbreviated DOS) is a computer operating system that can use a disk storage device, such as a floppy disk, hard disk drive, or optical disc. A disk operating system must provide a file system for organizing, reading, and writing files on the storage disk.

You can also Read this:

IBPS PO 2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

Leave a Reply