Computer Awareness For IBPS RRB MAINS 2019| 3rd September 2019: Updates Quiz

Computer Awareness 3rd September 2019:Daily Computer Awareness quiz is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank, SSC & Railway Exams you can also read previous quizzes from Here

Q1. Which class IP address were designed for large networks?

(a)          B

(b)          D

(c)           A

(d)          C

(e)          E

Answer & Explanation
Ans.1.(c)

Q2. Databases are managed with

(a)          Roles

(b)          Hardware

(c)           Hardware and roles

(d)          Programming

(e)          Software

Answer & Explanation
Ans.2.(e)

Q3.Which action is used to display the context menu and the mini toolbar?

(a)          Double click

(b)          Move mpointer

(c)           Scroll

(d)          left click ‘

(e)          Right click

Answer & Explanation
Ans.3.(e)

Q4. The file extension for an office 2013 Word template is ______?

(a)          .doc

(b)          .docx

(c)           Dotx

(d)          .nf

(e)          .temp

Answer & Explanation
Ans.4.(b)

Q5. TCP  and  UDP  reside at which layer of the OSI model?

(a)          Data link 

(b)          Session

(c)           Network

(d)          Transport

(e)          Presentation

Answer & Explanation
Ans.5.(d)

Q6. A computer containing programs that collectively serve the needs of a large group rather than that of a single user of specialized application is termed _____

(a)          Complex instruction set computer

(b)          Terminal server

(c)           Web server

(d)          Central processing unit

(e)          Enterprise server

Answer & Explanation
Ans.6.(e)

Q7. The virus that attaches itself to macros is called

(a)          Email virus

(b)          Micro virus

(c)           Trojan horse

(d)          Time bomb

(e)          Macro virus

Answer & Explanation
Ans.7.(e)

Q8.Malicious software is known as

(a)          Malware

(b)          Badware

(c)           Maliciousware

(d)          Illegalware

(e)          Disaterware

Answer & Explanation
Ans.8.(a)

Q9. What is a MAC address in an Ethernet network?

(a)          The address assigned by DHCP

(b)          A TCP/IP address

(c)           A logical address created by the network administrator

(d)          A logical address which is subnet specific

(e)          The physical address assigned by the NIC manufacturer

Answer & Explanation
Ans.9.(e)

Q10 .Every web page has a unique address called a

(a)          RUL

(b)          URL

(c)           ARL

(d)          LUR

(e)          Hyperlink

Answer & Explanation
Ans.10.(b)

Related Links

For computer Notes

 

Leave a Reply