Current Affairs 14th December 2019 Daily GK updates quiz

Current Affairs 14h December 2019: Daily GK updates quiz
Daily gk updates and Current affairs is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank

Q1. Name the organization which has began preparatory works for setting up a 3rd rocket launchpad in the small coastal hamlet of Kulashekhrapattinam in the Thuthukudi district of Tamil Nadu.

(a) Hindustan Aeronautics Limited

(b) Defence Research and Development Organisation

(c) National Aeronautics and Space Administration

(d) Indian Space Research Organization

(e) Vikram Sarabhai Space Centre

Answer & Explanation
Ans.1.(d)

Exp. Indian Space Research Organization has begun preparatory works for setting up a 3rd rocket launchpad in the small coastal hamlet of Kulashekhrapattinam in the Thuthukudi district of Tamil Nadu.

Q2. Which of the following has been awarded the FICCI India Sports Awards 2019 under the category of Best Company Promoting Sports?

(a) Railway Sports Promotion Board

(b) Sports Authority of India

(c) Board of Control for Cricket in India

(d) International Cricket Council

(e) Railway Union Sports Club

Answer & Explanation
Ans.2.(a)

Exp. Railway Sports Promotion Board has been awarded the FICCI India Sports Awards 2019 under the category of Best Company Promoting Sports.

Q3. United States women’s national _____________ team has been named as Time magazine’s Athlete of the Year for 2019.

(a) Soccer

(b) Volleyball

(c) Basketball

(d) Hockey

(e) Rugby

Answer & Explanation
Ans.3.(a)

Exp. United States women’s national soccer team has been named as Time magazine’s Athlete of the Year for 2019.

Q4. Finance Minister Nirmala Sitharaman has been ranked ______________ by Forbes in its list ‘The World’s 100 Most Powerful Women’.

(a) 33rd

(b) 34th

(c) 35th

(d) 36th

(e) 37th

Answer & Explanation
Ans.4.(b)

Exp. Finance Minister Nirmala Sitharaman has been ranked 34th by Forbes in its list ‘The World’s 100 Most Powerful Women’.

Q5. Who among the following has been named as Time magazine’s Businessperson of the Year for 2019?

(a) Michael Eisner

(b) Willow Bay

(c) Bob Iger

(d) Roy E. Disney

(e) Tim Cook

Answer & Explanation
Ans.5.(c)

Exp. Bob Iger has been named as Time magazine’s Businessperson of the Year for 2019.

Q6. Name the cricketer who has been announced by the top tier of Spanish club football “La Liga” as its brand ambassador in India.

(a) M S Dhoni

(b) Virat Kohli

(c) Rohit Sharma

(d) K L Rahul

(e) Yuvraj Singh

Answer & Explanation
Ans.6.(c)

Exp. The top tier of Spanish club football “La Liga” has announced cricketer Rohit Sharma as its brand ambassador in India.

Q7. The Virtual Police Station was recently inaugurated at Andhra University located in?

(a) Arunachal Pradesh

(b) Madhyha Pradesh

(c) Telangana

(d) Himachal Pradesh

(e) Andhra Pradesh

Answer & Explanation
Ans.7.(e)

Expl. The Virtual Police Station was recently inaugurated at Andhra University located in Andhra Pradesh.

Q8. Name the former Nandi Award winner and renowned Telugu actor and writer who passed away recently.

(a) Kodi Ramakrishna

(b) Kaikala Satyanarayana

(c) Gollapudi Maruti Rao

(d) K. Viswanath

(e) Rallapalli

Answer & Explanation
Ans.8.(c)

Exp. Former Nandi Award winner and renowned Telugu actor and writer Gollapudi Maruti Rao passed away recently.

Q9. The 37th National Symposium of Heads of Police Training Institutions was held in?

(a) New Delhi

(b) Mumbai

(c) Bengaluru

(d) Chennai

(e) Chandigarh

Answer & Explanation
Ans.9.(a)

Exp. The 37th National Symposium of Heads of Police Training Institutions held in New Delhi.

Q10. The International Hockey Federation unveiled a new world ranking system which will come into effect from?

(a) 1st January 2024

(b) 1st January 2023

(c) 1st January 2022

(d) 1st January 2021

(e) 1st January 2020

Answer & Explanation
Ans.10.(e)

Exp. The International Hockey Federation unveiled a new world ranking system which will come into effect from the 1st January 2020.

Online Mock Test Available on App as well as Web:Ambitious baba app on play store

IBPS Clerk 2019 new

NABARD DA (1)

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

3

Leave a Reply