Current Affairs 19th November 2019 Daily GK updates quiz

Current Affairs 19th November 2019: Daily GK updates quiz
Daily gk updates and Current affairs is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank

Q1. Name the Spain’s striker who has recently announced his retirement from football.

(a) Xavi

(b) Carles Puyol

(c) Fernando Torres

(d) Andrés Iniesta

(e) David Villa

Answer & Explanation
Ans.1.(e)

Exp. Spain’s striker David Villa has announced his retirement from football.

Q2. Name the veteran actor who was recently conferred with the Akkineni Nageswara Rao National Award for year 2019.

(a) Jaya Bhaduri

(b) Rekha

(c) Hema Malini

(d) Meena Kumari

(e) Jaya Prada

Answer & Explanation
Ans.2.(b)

Exp. The veteran actors Sridevi and Rekha were conferred with the Akkineni Nageswara Rao National Award for 2018 and 2019 respectively.

Q3. Name the Indian table tennis star who defeated Amalraj Anthony to win men’s singles title at ITTF Challenge Indonesia Open 2019 held at Batam, Indonesia.

(a) Harmeet Desai

(b) Ayhik Mukherjee

(c) Sathiyan Gnanasen

(d) Anthony Amalraj

(e) Sanil Shetty

Answer & Explanation
Ans.3.(a)

Exp. Indian paddler Harmeet Desai defeated Amalraj Anthony to win men’s singles title at ITTF Challenge Indonesia Open 2019 held at Batam, Indonesia.

Q4. The Ministry of Agriculture will organize the 8th International Conference on Agricultural Statistics (ICAS-VIII) in?

(a) Kolkata

(b) Mumbai

(c) New Delhi

(d) Chennai

(e) Chandigarh

Answer & Explanation
Ans.4.(c)

Exp. The Ministry of Agriculture will organize the 8th International Conference on Agricultural Statistics (ICAS-VIII) in New Delhi.

Q5. On which day the United Nations observes “World Day of Remembrance for Road Traffic Victims” every year?

(a) 17 November

(b) 18 November

(c) 19 November

(d) 20 November

(e) 21 November

Answer & Explanation
Ans.5.(a)

Exp. The United Nations observes “World Day of Remembrance for Road Traffic Victims” on 17 November every year.

Q6. The World Athletics was founded in ___________ as the International Amateur Athletic Federation.

(a) 1916

(b) 1915

(c) 1914

(d) 1913

(e) 1912

Answer & Explanation
Ans.6.(e)

Exp. The World Athletics was founded in 1912 as the International Amateur Athletic Federation.

Q7. Defence Minister Rajnath Singh inaugurated Sisseri Bridge, built by the Border Road Organisation (BRO) on Pasighat-Bomjir Highway in?

(a) Himachal Pradesh

(b) Arunachal Pradesh

(c) Uttar Pradesh

(d) Nagaland

(e) Assam

Answer & Explanation
Ans.7.(b)

Exp. Defence Minister Rajnath Singh inaugurated Sisseri Bridge, built by the Border Road Organisation (BRO) on Pasighat-Bomjir Highway, Arunachal Pradesh.

Q8. Who among the following was sworn in as the new Chief Justice of the High Court of Tripura?

(a) Justice Ajit Singh

(b) Justice Dr Ravi Ranjan

(c) Justice Ravi Shankar Jha

(d) Justice Akil Abdulhamid Kureshi

(e) Justice Anirudh Bose

Answer & Explanation
Ans.8.(d)

Exp. Justice Akil Abdulhamid Kureshi was sworn in as the new Chief Justice of the High Court of Tripura.

Q9. The North India’s first sugar mill which will produce ethanol direct from sugarcane was inaugurated in Pipraich area of Gorakhpur,________________

(a) Haryana

(b) Uttar Pradesh

(c) Punjab

(d) Rajasthan

(e) Gujarat

Answer & Explanation
Ans.9.(b)

Exp. The North India’s first sugar mill which will produce ethanol direct from sugarcane was inaugurated in Pipraich area of Gorakhpur, Uttar Pradesh.

Q10. Who among the following has been elected as the new president of Sri Lanka?

(a) Mahinda Rajapaksa

(b) Maithripala Sirisena

(c) Sajith Premadasa

(d) Gotabaya Rajapaksa

(e) Ranil Wickremesinghe

Answer & Explanation
Ans.10.(d)

Exp. Gotabaya Rajapaksa has been elected as the new president of Sri Lanka.

Online Mock Test Available on App as well as Web:Ambitious baba app on play store

IBPS Clerk 2019 new

NABARD DA (1)

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

Leave a Reply