Current Affairs 8th December 2019 Daily GK updates quiz

Current Affairs 8th December 2019: Daily GK updates quiz
Daily gk updates and Current affairs is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank

Q1. The Photo Division, under the Ministry of Information & Broadcasting, has invited entries for the _________ National Photography Awards. 

(a) 6th

(b) 7th

(c) 8th

(d) 9th

(e) 10th

Answer & Explanation
Ans.1.(c)

Exp. The Photo Division, under the Ministry of Information & Broadcasting, has invited entries for the 8th National Photography Awards.

Q2. Prime Minister of Bangladesh Sheikh Hasina inaugurated the special edition of T20 cricket championship. What is the name of championship?

(a) Banglabandhu Premier League

(b) Bangabandhu Bangladesh Premier League

(c) Bangladesh Premier League

(d) Bangla Premier League

(e) Bangabandhu Premier League

Answer & Explanation
Ans.2.(b)

Exp. Prime Minister of Bangladesh Sheikh Hasina inaugurated the special edition of Bangabandhu Bangladesh Premier League (BBPL)  T20 cricket championship to mark Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman’s birth centenary in 2020.

Q3. Which of the following day International Anti-Corruption Day 2019 is observed globally?

(a) 9 December

(b) 10 December

(c) 11 December

(d) 12 December

(e) 13 December

Answer & Explanation
Ans.3.(a)

Exp. The United Nations’ (UN) International Anti-Corruption Day has been observed annually, on 9 December. This year International Anti-Corruption Day theme is “United Against Corruption”.

Q4. Finland’s Social Democrats elected 34-year-old __________________ to the post of the prime minister, making her the youngest head of government in the country’s history.

(a) Sanna Marin

(b) Uma Aaltonen

(c) Mai Kivela

(d) Kirsi Piha

(e) Terttu Savola

Answer & Explanation
Ans.4.(a)

Exp. Finland’s Social Democrats elected 34-year-old Sanna Marin to the post of the prime minister, making her the youngest head of government in the country’s history.

Q5. Where was the 8th edition of the Embassy’s annual film festival titled “Ambassador’s Choice: Screening of Films” is held?

(a) Doha, Qatar

(b) Riyadh, Saudi Arabia

(c) Muscat, Oman

(d) Manama, Bahrain

(e) Kuwait City ,Kuwait

Answer & Explanation
Ans.5.(b)

Exp. The 8th edition of the Embassy’s annual film festival titled “Ambassador’s Choice: Screening of Films” was inaugurated at the auditorium of Embassy of India, Riyadh, Saudi Arabia.

Q6. Prime Minister Narendra Modi took part in the 54th DGsP/IGsP Conference held in ________.

(a) Delhi

(b) Lucknow

(c) Pune

(d) Mumbai

(e) Kolkata

Answer & Explanation
Ans.6.(c)

Exp. Prime Minister Narendra Modi took part in the 54th DGsP/IGsP Conference held in Pune. The Prime Minister addressed the valedictory session of the Conference.

 

Q7. Which of the following state has recently inaugurated Integrated Command and Control Centre (ICCC)?

(a) Rajasthan

(b) Uttar Pradesh

(c) Himachal Pradesh

(d) Haryana

(e) Punjab

Answer & Explanation
Ans.7.(d)

Exp. Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar has inaugurated Gurgaon’s ambitious Integrated Command and Control Centre (ICCC). It has been developed as the nerve centre to provide multifaceted online smart services to people.

Q8. Who among the following was crowned Miss Universe 2019 in Atlanta, US?

(a) Lupita Jones

(b) Andrea Toscano

(c) Sofia Aragon

(d) Madison Anderson

(e) Zozibini Tunzi

Answer & Explanation
Ans.8.(e)

Exp. Miss South Africa Zozibini Tunzi was crowned Miss Universe 2019 in Atlanta, US. Ms Tunzi beat over 90 contestants from around the globe in the 68th instalment of Miss Universe.

Q9. The ________________, Israeli student’s made satellite will be launched from ISRO’s Sriharikota launch site.

(a) Amos-6

(b) Duchifat-3

(c) Ofek-9

(d) BGUSAT

(e) DIDO-2

Answer & Explanation
Ans.9.(b)

Exp. The “Duchifat-3”, Israeli student’s made satellite will be launched from ISRO’s Sriharikota launch site. “Duchifat-3” is a satellite jointly built by Herzliya Science Center and Sha’ar HaNegev High School students of Israel.

Q10. Who among the following has invited by Federation of Indian Association (FIA) on India’s Republic Day celebrations in New York?

(a) Nawazuddin Siddiqui

(b) Anand Kumar

(c) Amitabh Bachchan

(d) Narendra Modi

(e) Salman Khan

Answer & Explanation
Ans.10.(b)

Exp. The Federation of Indian Association (FIA) has invited Super 30 founder Anand Kumar to a function on the eve of India’s Republic Day celebrations in New York.

Online Mock Test Available on App as well as Web:Ambitious baba app on play store

IBPS Clerk 2019 new

NABARD DA (1)

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

 

Leave a Reply