English Quiz for IBPS CLERK MAINS|13th November English Quiz

English Quiz for IBPS PO PRE

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-5): In the following questions five sentences are given with a phrase highlighted. These phrases may or may not be correct. Following the sentences are four phrases, from which one phrase will replace the incorrect phrase. The number of that correct phrase will be your answer. If the phrase is correct then option (e) i.e. “No replacement required” will be your answer.

Q1. Whichever agency having giving such data, it is a sensitive subject and they should do it responsibly.

(a) Whoever agency’s giving

(b) Whichever agency had gave

(c) Whichever agency is giving

(d) Whoever agencies has giving

(e)  No replacement required

Answer & Explanation
Ans. 1.(c)

Exp. The right answer choice is option (c).

Q2. Till pollution for outside is not solves, Delhi will suffer like this in October and November.

(a) for outside is not solve

(b) from outside is not solved

(c) of outside has not solving

(d) off outside having not solution

(e) No replacement required

Answer & Explanation
Ans. 2.(b)

Exp.The right answer choice is option (b).

Q3. States should own responsibility to prevention air pollution just like enforcing law to prevent other crimes.

(a) to prevent air pollution

(b) for prevent air pollution

(c) for prevented air pollution

(d) from prevention of air pollution

(e) No replacement required

Answer & Explanation
Ans.3. (a)

Exp. The right answer choice is option (a)

Q4. Just like enforcing law to prevent other crimes, the State has to own responsible too enforce law to prevent pollution.

(a) own respondents for enforces

(b) owing to responsibilities enforced

(c) owning to be responsible for enforces

(d) own responsibility to enforce

(e) No replacement required

Answer & Explanation
Ans.4. (d)

Exp. The right answer choice is option (d).

Q5. It seems impossible that Delhi government would not able to spend the remaining 76% of the budget outlay.

(a) will be able to spend

(b) will not being able to spend

(c) will being able not to spend

(d) would being able to spending

(e) No replacement required

Answer & Explanation
Ans.5. (a)

Exp. The right answer choice is option (a).

Directions (6-10): In the following question a sentence is given following with three words. Choose among the following words which reflect its meaning in the sentence correctly.

Q6. The high-octane hearings between the __________ sides were not without drama on the final day.

(A) Rival

(B) Applaud

(C) Accuse

(a) Only A

(b) Only B

(c) Only C

(d) Both A and C

(e) Both B and C

Answer & Explanation
Ans.6. (a)

Exp. The right answer choice is option (a). ‘Rival’ reflects its meaning in the sentence correctly.

Q7. He sought a week’s time to file an additional affidavit to __________the court of these factors.

(A) Misfortune

(B) Adversary

(C) Appraise

(a) Only A

(b) Only B

(c) Only C

(d) Both A and C

(e) Both B and C

Answer & Explanation
Ans.7. (c)

Exp. The right answer choice is option (c). ‘Appraise’ reflects its meaning in the sentence correctly.

Q8. You must indicate the reasons for claiming such __________.

(A) Inflexible

(B) Privilege

(C) Disciple

(a) Only A

(b) Only B

(c) Only C

(d) Both A and C

(e) Both B and C

Answer & Explanation
Ans. 8.(b)

Exp.The right answer choice is option (b). ‘Privilege’ reflects its meaning in the sentence correctly.

Q9. The Bench finally __________the question of recusal of Justice Mishra for orders.

(A) Reserved

(B) Commendable

(C) Stubborn

(a) Only A

(b) Only B

(c) Only C

(d) Both A and C

(e) Both B and C

Answer & Explanation
Ans. 9.(a)

Exp. The right answer choice is option (a). ‘Reserved’ reflects its meaning in the sentence correctly.

Q10. The arrest was made under the __________of the Prevention of Money Laundering Act.

(A) Actual

(B) Provision

(C) Prohibited

(a) Only A

(b) Only B

(c) Only C

(d) Both A and C

(e) Both B and C

Answer & Explanation
Ans. 10.(b)

Exp.The right answer choice is option (b). ‘Provision’ reflects its meaning in the sentence correctly.

For More English quizzes click here 

Online Mock Test Available on App as well as Web:

Ambitious baba app on play store

You can also Read this:

 

SBI PO 2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply