English Quiz for RBI ASSISTANT MAINS |20th October English Quiz

English Quiz for RBI ASSISTANT MAINS

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Direction (1-5): Which of the phrase/ word from the options (a), (b), (c) and (d) given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct as it is, mark (e) i.e., “No correction required” as the answer.

 

Q1.  When the police started asking questions, the suspect clammed up.

(a) camped down

(b) clamped up

(c) clam out

(d) clamed off

(e) No Correction Required

Answer & Explanation
Ans.1. (e)

Exp. Clam up means to refuse to speak.

Q2. The implication is that these may be black funds and they are to be tracked and the people

behind them will be caught.

(a) are on track

(b) is being tracked

(c) have been tracked

(d) are being tracked

(e) No improvement is required

Answer & Explanation
Ans.2. (d)

Exp. “are being tracked” is the correct phrase replacement.

Q3. I must look after my French before going to Paris next month.

(a) brush in for

(b) catch up

(c) brush up on

(d) bring in on

(e) No Correction Required

Answer & Explanation
Ans. 3.(c)

Exp. brush up on means to improve, refresh one’s knowledge of something

Q4. If this is freedom of speech, then it must been curtailed immediately.

(a) have being curtailing

(b) must be curtailed
(c) must have been curtailed
(d) have been curtailed
(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.4. (b)

Exp. Curtail means reduce in extent or quantity; impose a restriction on.

Q5. India has suffered from terrorism. So has Pakistan. And it turns out, now the first world too is not immune.

(a) turning out to
(b) it turns to
(c) it turned out to be
(d) it turning out
(e) No improvement required

Answer & Explanation
Ans.5. (e)

Exp.The sentence is grammatically correct.

 

Direction (6-10): There are two different sentences with a blank space in each question. Choose the word from the given options which fits into both the blanks appropriately without altering their meanings.

Q6. (1) The ___________ of traffic accidents and drunk driving was attributed to the opening of the new downtown mall.

(2) The gradual ___________ of terror over many years left hundred dead and thousands wounded.

(a)accretion

(b)increase

(c)enlargement

(d)accessory

(e)None of the above

Answer & Explanation
Ans.6. (a)

Exp.Accretion means a thing formed or added by gradual growth or increase.

Q7. (1) Abraham Lincoln’s _____________ Proclamation declared freedom to slaves in the south.

(2) Hoping to be free from her guardians, the teenager requested _____________ from the court.

(a)abolition

(b)autarchy

(c)exemption

(d)immune

(e)emancipation

Answer & Explanation
Ans.7. (e)

Exp. Emancipation means the fact or process of being set free from legal, social, or political restrictions; liberation.

Q8. (1) It was feared that there could be a __________________ unsettling of established governments and a new political order could come into being, oriented away from the traditional leadership of the region.

(2) The _____________migration of the bird species occurs every year around the same time, when they all migrate to a warmer climate

(a)comprehensively

(b)wholesale

(c)voluminous

(d)extensive

(e)haphazard

Answer & Explanation
 Ans. 8.(b)

Exp. Wholesale means done on a large scale; extensive.

Q9. (1) The French President Emmanuel Macron’s new centrist party is ______________ poised for a landslide victory in the parliamentary elections.

(2) The opinion of parliament on two other questions during the session was, ______________, influenced by events in France.

(a)evidently

(b)seemingly

(c)ostensibly

(d)apparently

(e)All of the above

Answer & Explanation
Ans.9. (e)

Exp. All the given options fit into the blanks appropriately as all four words mean the same i.e. so as to give the impression of having a certain quality; apparently.

Q10. (1) Parliament takes pride in asserting the supremacy of the institution, at times even ignoring what it perceives as judicial _______________ in its functioning.

(2) It would have been enough to have cured the whole Roxburghe Club from _______________ with libraries and books forever and ever.

(a)concern

(b)examining

(c)tracing

(d)meddling

(e)quest

Answer & Explanation
Ans. 10.(d)

Exp. Meddling means interfering in something that is not one’s concern.

For More English quizzes click here 

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

yeearly

Online Mock Test Available on App as well as Web:

SBI Clerk 2020

Ambitious baba app on play store

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2020 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK Get PDF here

 

 

3

Leave a Reply