Quadratic Equation for IBPS , SBI , RBI: Quiz – 10

Quadratic Equation for IBPS , SBI , RBI: Quiz – 10

Almost every banking exam includes Quadratic Equations Questions in the Quantitative Aptitude Section since it is one of the most significant topics. In most Banking and Insurance Exams, 4-5 questions on Quadratic Equations are asked. If you use the right method and formula, Quadratic Equations are usually simple to solve. We are providing you here all new pattern-based Quadratic Equation questions from various government exams such as IBPS, SBI, and RBI PO and Clerk exams. This Quadratic Equation Quiz is entirely free of cost. This Quadratic Equation Quiz includes a variety of questions that are generally asked in preliminary and mains exams. This Quadratic Equation Quiz contains a detailed solution for each question.

Directions (1-10): In the following questions two equations numbered (I) and (II) are given. You have to solve both equations and Give answer:

1. I. 11x² – 74x + 120 = 0
II. 7y² – 70y + 168 = 0

(a) if x > y

(b) if x ≥ y

(c) if x < y

(d) if x ≤ y

(e) If x = y or the relationship cannot be established

Answer & Explanation
Ans. d

(a) if x > y

(b) if x ≥ y

(c) if x < y

(d) if x ≤ y

(e) If x = y or the relationship cannot be established

Answer & Explanation
Ans. c

3. I. 9x² – 45x + 44 = 0
II. 4y² – 39y + 90 = 0

(a) if x > y

(b) if x ≥ y

(c) if x < y

(d) if x ≤ y

(e) If x = y or the relationship cannot be established

Answer & Explanation
Ans. c

4. I. 3x + 7y = 84
II. 7x + 3y = 76

(a) if x > y

(b) if x ≥ y

(c) if x < y

(d) if x ≤ y

(e) If x = y or the relationship cannot be established

Answer & Explanation
Ans. c

5. I. x² – 16x – 105 = 0
II. 2y² + 25y + 77 = 0

(a) if x > y

(b) if x ≥ y

(c) if x < y

(d) if x ≤ y

(e) If x = y or the relationship cannot be established

Answer & Explanation
Ans. a

6. I. x² – 25x + 156 = 0
II. y² – 21y + 108 = 0

(a) if x > y

(b) if x ≥ y

(c) if x < y

(d) if x ≤ y

(e) If x = y or the relationship cannot be established

Answer & Explanation
Ans. b

7. I. 2x² – 7x – 15 = 0
II. 2y² +15y + 25 = 0

(a) if x > y

(b) if x ≥ y

(c) if x < y

(d) if x ≤ y

(e) If x = y or the relationship cannot be established

Answer & Explanation
Ans. a

8. I. 20x² + 27x + 9 = 0
II. 6y² + 29y + 35 = 0

(a) if x > y

(b) if x ≥ y

(c) if x < y

(d) if x ≤ y

(e) If x = y or the relationship cannot be established

Answer & Explanation
Ans. a

9. I. 8x + 7y = 42
II. 5x+ 3y = 18

(a) if x > y

(b) if x ≥ y

(c) if x < y

(d) if x ≤ y

(e) If x = y or the relationship cannot be established

Answer & Explanation
Ans. c

10. I. 3x² + 25x – 18 = 0
II. 2y² + 15y + 27 = 0

(a) if x > y

(b) if x ≥ y

(c) if x < y

(d) if x ≤ y

(e) If x = y or the relationship cannot be established

Answer & Explanation
Ans. e

Attempt Quantitative Aptitude Topic Wise Online Test Series

Recommended PDF’s for 2021:

2021 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

3

Leave a Reply