Quant Quiz for IBPS CLERK & LIC ASS. PRE 2019 |24 October 2019

Quant Quiz for IBPS CLERK & LIC ASS. PRE

Quant Quiz to improve your Quantitative Aptitude for SBI Po & SBI clerk exam IBPS PO Reasoning , IBPS Clerk Reasoning , IBPS RRB Reasoning, LIC AAO ,LIC Assistant  and other competitive exams.

Directions (1-10): What will come at the place of question mark (?) in given number series :

Q1.     2,      17,       47,      ?,      152,      227

(a) 23

(b) 92

(c) 93

(d) 85

(e) 89

Answer & Explanation
 Q1. Ans(b)

Series is

+15, +30, +45, +60, +75

So, 47 + 45 = 92

Q2.       48,     3423,     5620,     6951,     ?,     8023

(a) 7680

(b) 7640

(c) 7672

(d) 7670

(e) 7664

Answer & Explanation
 Q2. Ans(a)

Patter of series —

48 + (15)³ = 3423

3423 + (13)³ = 5620

5620 + (11)³ = 6951

? = 6951 + (9)³ = 7680

7680 + (7)³ = 8023

Q3.        44,     620,     908,     1052,     ?,     1160

(a) 1168

(b) 1348

(c) 1128

(d) 1124

(e) 1120

Answer & Explanation
 Q3. Ans(d)

44 + 576 = 620

620 + 288 = 908

908 + 144 = 1052

? = 1052 + 72 = 1124

1124 + 36 = 1160

Q4.     32,     144,     504,     1260,     ?,     945

(a) 1880

(b) 1890

(c) 1884

(d) 1896

(e) 1850

Answer & Explanation
 Q4. Ans(b)

Pattern of series —

32 × 4.5 = 144

144 × 3.5 = 504

504 × 2.5 = 1260

? = 1260 × 1.5 = 1890

Q5.    124,     244,     304,     328,     334,     ?

(a) 334

(b) 320

(c) 324

(d) 310

(e) 316

Answer & Explanation
 Q5. Ans(a)

Pattern of series —

124 + (5³ – 5) = 244

244 + (4³ – 4) = 304

304 + (3³ – 3) = 328

328 + (2³ – 2) = 334

? = 334 + (1³ – 1) = 334

Q6.  A and B started the work alternatively starting with A. On last day, A completed the work by doing 12.5% of the whole work. Which of the following can be the possible value of time taken by B alone to do that work if A alone can do the whole work in 6 days.
1. 15 days
2. 8 days
3. 10 days
4. 6 days
5. 12 days
Answer & Explanation
  Q6. Ans(2)
Q7. Ratio of age of Ravi to Vicky, 4 years ago was 5: 6, while ratio of present age of Rocky to that of Vicky is 5: 4. If 2 years later sum of age of Ravi and Rocky will be 63 years, then find the difference between present age of Ravi and Vicky?
1. 4 years
2. 2 years
3. 8 years
4. 6 years
5. 5 years
Answer & Explanation
 Q7. Ans(1)
Q8. In first mixture, quantity of milk was 6 lit more than that of water. After adding 40 ltr of second mixture (having ratio of water to milk 3: 5) in the first mixture, ratio of water to milk in the final mixture becomes 9: 13. Find the total quantity of water in the final mixture.
1. 27 ltr
2. 31.5 ltr
3. 36 ltr
4. 45 ltr
5. None of these
Answer & Explanation
 Q8. Ans(3)
Q9.  An article is sold at 40% discount on M.P. and ratio of C.P. to S.P. is 5: 8 then what is the M.P. of article if the profit obtained on the article is Rs. 450.
1. Rs. 1400
2. Rs. 2400
3. Rs. 1600
4. Rs. 2200
5. Rs. 2000
Answer & Explanation
 Q9. Ans(5)
Q10.  If two dices are rolled together, then find the probability of getting a sum of numbers on both the dice an even number?
1. 3/4
2. 2/3
3. 1/6
4. 5/6
5. 1/2
Answer & Explanation
 Q10. Ans(5)

You Can Read This Also:

Best E-books for LIC AAO 2019 : Get PDF here

ambitiousbaba.com need your support to Grow

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Leave a Reply