Computer Awareness For IBPS RRB MAINS 2019| 6th September 2019: Updates Quiz

Computer Awareness 6th September 2019:Daily Computer Awareness quiz is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank, SSC & Railway Exams you can also read previous quizzes from Here

Q1.Every computer connected to an intranet or extranet must have a distinct_____

(1) firewall         

(2) proxy server

(3) IP address    

(4) domain name             

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.1.(c)

Q2.CAD stands for-

(1) Computer aided design          

(2) Computer algorithm for design           

(3) Computer application in design 

(4) All of the above                         

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.2.(a)

Q3.Which is not a browser among the following?

(1) Safari                             

(2) Google          

(3) Google Chrome         

(4) Netscape     

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.3.(b)

Q4.A human being who writes programs, operate and maintain computer known as –  

(1) Liveware

(2) Freeware     

(3) Spyware

(4) Shareware  

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.4.(a)

Q5.The degree of detail that should be incorporated into a database depends on what?

(1) Data integrity                             

(2) The type of database

(3) The user’s perspective

(4) The business practices and policies

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.5.(b)

Q6.Who introduced internet email service?

(1) Jerry yang

(2) David filo      

(3) Ray Tomlinson

(4) Sergey brinn

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.6.(c)

Q7.The internet is-

(1) a large network of networks

(2) an internal communication system for a business

(3) a communication system for the Indian government

(4) All of these

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.7.(a)

Q8.Firewalls are used to protect against-

(1) Unauthorized Attacks

(2) Virus Attacks              

(3) Data Driven Attacks

(4) Fire Attacks                 

(5) All of these

Answer & Explanation
Ans.8.(a)

Q9._____given first service provider to offer email facility.

(1) Gmail

(2) Hotmail         

(3) CompuServe

(4) Yahoo            

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.9.(b)

Q10.       _____is network operating system.

(1) DOS

(2) Win-95          

(3) Win-98          

(4) WIN-2000 server      

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.10.(d)

Related Links

For computer Notes

Leave a Reply