Computer Awareness For IBPS RRB MAINS 2019| 28th September 2019: Updates Quiz

Computer Awareness 28th September 2019:Daily Computer Awareness quiz is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank, SSC & Railway Exams you can also read previous quizzes from Here

Q1.BCC stands for-

(1) Blind carbon copy

(2) Bold carbon copy      

(3) Blue carbon copy

(4) Bold care copy

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.1.(a)

Q2._____is  known as network Virus.

(1) Trojan horse

(2) Brain virus                   

(3) WORM

(4) All of the above         

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.2.(c)

Q3.Face book was introduced by-

(1) Jimmy wales

(2) Mark Zuckerberg      

(3) David Filo                     

(4) Sabeer Bhatia             

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.3.(b)

Q4. _____ known as cleaver programmer.

(1) Programmer

(2) System analyst          

(3) Tester

(4) Hacker          

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.4.(d)

Q5.Which communication channel is used in Remote control?

(1) Bluetooth

(2) Infra red rays              

(3) Fibre optics

(3) A and c          

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.5.(b)

Q6.When more computers are connected at one place, it is called :

(1) LAN

(2) WAN                              

(3) MAN              

(4) Tree               

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.6.(a)
       

Q7.A __is an application which that capture data packets, which can be used to capture passwords and other data over the network.

(1) root kit

(2) Virus                              

(3) Packet sniffer

(4) Anti virus     

(5) All of the above

Answer & Explanation
Ans.7.(c)

Q8.         __ Virus known as Pakistani virus and also developed by Pakistani brothers.

(1) Score virus   

(2) Brain virus                   

(3) Lehigh virus

(4) All of the above         

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.8.(b)

Q9. __ is a mobile operating system?

(1) Android

(2) Win-XP         

(3) DOS

(4) WIN-7           

(5) None

Answer & Explanation
Ans.9.(a)

Q10.IPV4 uses __ to define IP address.

(1) 64 bits

(2) 16 bit             

(3)128bit

(4)32 bit                              

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.10.(d)

Related Links

For computer Notes

Leave a Reply