Computer Awareness For IBPS RRB MAINS 2019| 27th September 2019: Updates Quiz

Computer Awareness 27th September 2019:Daily Computer Awareness quiz is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank, SSC & Railway Exams you can also read previous quizzes from Here

Q1.The __enables your computer to connect to other computers

(1) Video card

(2) Sound card  

(3) Network interface card

(4) Controller    

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.1.(c)

Q2.Dumb terminal have terminals and ———  

(1) Mouse

(2) Speaker

(3) Keyboard

(4) Joystick         

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.2.(e)

Q3.To access a mainframe or supercomputer, users use a __

(1) Terminal

(2) Node                             

(3) Desktop

(4) PC   

(5) None

Answer & Explanation
Ans.3.(a)

Q4.A word in a web page that, when clicked, open another document.

(1) Anchor

(2) URL

(3) Hyperlink

(4) Reference   

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.4.(c)

Q5.__ are used to connect two LANs with same protocol over a wide area.

(1) LAN

(2) WAN                              

(3) CAN

(4) MAN                              

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.5.(a)

Q6.LAN is useful for-

(1) Railway

(2) Bank              

(3) Businessman

(4) Transport office

(5)All of the above

Answer & Explanation
Ans.6.(e)

Q7.Banks ATM facility is an example of –

(1) LAN

(2) WAN                              

(3) CAN

(4) MAN                              

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.7.(b)

Q8.A terminal that cannot process any information is called-

(1)Direct access terminal

(2) intelligent terminal

(3) Smart terminal

(4) Blind terminal

(5) Dumb terminal

Answer & Explanation
Ans.8.(e)

Q9.The operating system manages-

(1) Memory

(2) Processes                    

(3) Disks and I/O devices

(4) all of the above

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.9.(d)

Q10.Compilers and translators are one form of-

(1) Language processor

(2) hardware     

(3) Magnetic tape

(4) CPU

(5) None of these

Answer & Explanation
Ans.10.(a)

You can also Read this:

IBPS PO 2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

Leave a Reply