Current Affairs 12th December 2019 Daily GK updates quiz

Current Affairs 12th December 2019: Daily GK updates quiz
Daily gk updates and Current affairs is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank

Q1. United Nations observes International Day of Neutrality on  every year.

(a) 12th December

(b) 13th December

(c) 14th December

(d) 15th December

(e) 16th December

Answer & Explanation
Ans.1.(a)

Exp. United Nations observes International Day of Neutrality on December 12 every year.

Q2. World’s first fully electric commercial aircraft takes flight in ____________

(a) Scotland

(b) Finland

(c) Canada

(d) Iceland

(e) Norway

Answer & Explanation
Ans.2.(c)

Exp. World’s first fully electric commercial aircraft takes flight in Canada.

Q3. Name the Indian actress who was honoured for her 20 years of work and contribution in cinema at the Marrakech Film Festival held at the famous Jemaa el Fna square.

(a) Priyanka Chopra

(b) Katrina Kaif

(c) Deepika Padukone

(d) Aishwarya Rai

(e) Amisha Patel

Answer & Explanation
Ans.3.(a)

Exp. Indian actress Priyanka Chopra was honoured for her 20 years of work and contribution in cinema at the Marrakech Film Festival held at the famous Jemaa el Fna square.

Q4. Name the Indian actor who has been appointed by PepsiCo as the new brand ambassador of its flagship Pepsi brand of carbonated beverage in India.

(a) Shah Rukh Khan

(b) Zayed Khan

(c) Imran Khan

(d) Salman Khan

(e) Amir Khan

Answer & Explanation
Ans.4.(d)

Exp. PepsiCo has appointed actor Salman Khan as the new brand ambassador of its flagship Pepsi brand of carbonated beverage in India.

Q5. Which of the following company has partnered with UNESCO Mahatma Gandhi Institute of Education for Peace to enable school teachers to adopt technology in classrooms by using ICT tools?

(a) Dell Technologies

(b) Hewlett Packard Enterprise

(c) DXC Technology

(d) International Business Machines Corporation

(e) General Motors

Answer & Explanation
Ans.5.(a)

Exp. Dell Technologies has partnered with UNESCO Mahatma Gandhi Institute of Education for Peace to enable school teachers to adopt technology in classrooms by using ICT tools.

Q6. The Asian Development Bank (ADB) has lowered its forecast for India’s economic growth in fiscal year 2019-20 to?

(a) 5.5%

(b) 5.4%

(c) 5.3%

(d) 5.2%

(e) 5.1%

Answer & Explanation
Ans.6.(e)

Exp. The Asian Development Bank (ADB) has lowered its forecast for India’s economic growth in fiscal year 2019-20 to 5.1%.

Q7. Archaeological Survey of India has identified 138 numbers of monuments as __________ Monuments.

(a) Must-Watch

(b) Must-Visit

(c) Must-See

(d) Must-View

(e) Must-Stopover

Answer & Explanation
Ans.7.(c)

Exp. Archaeological Survey of India has identified 138 numbers of monuments as Must-See Monuments.

Q8. A workshop on Bamboo cultivation with focus on the promotion of Bamboo cultivation will be held in?

(a) Jammu

(b) Patna

(c) Lucknow

(d) Pune

(e) Hyderabad

 

Answer & Explanation
Ans.8.(a)

Exp. A workshop on Bamboo cultivation with focus on the promotion of Bamboo cultivation will be held in Jammu.

Q9. Which state has won the “World Habitat Award’ for Jaga Mission, a slum land titling project executed for the benefit of millions of urban-poor people living in slums.

(a) West Bengal

(b) Jharkhand

(c) Nagaland

(d) Odisha

(e) Haryana

Answer & Explanation
Ans.9.(d)

Exp. Odisha won the bronze in ‘World Habitat Award’ for Jaga Mission, a slum land titling project executed for the benefit of millions of urban-poor people living in slums.

Q10. Who among the following has been signed by PUMA as its brand ambassador?

(a) M S Dhoni

(b) Sunil Chhetri

(c) Virat Kohli

(d) Rohit Sharma

(e) Bhaichung Bhutia

Answer & Explanation
Ans.10.(b)

Exp. PUMA has signed Indian men’s football team captain Sunil Chhetri as its brand ambassador.

Online Mock Test Available on App as well as Web:Ambitious baba app on play store

IBPS Clerk 2019 new

NABARD DA (1)

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

 

Leave a Reply