Current Affairs 18th June 2019: Quiz

Current Affairs 18th June 2019: Daily gk update quiz

Daily gk updates and Current affairs is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank, SSC & Railway Exams you can also read previous quizzes from Here

Q1. Who won Femina Miss India 2019 Pageant?

(a) Shivani Jadhav

(b) Shreya Shanker

(c) Suman Rao

(d) Anukreethy Vas

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.1.(c)

Exp.Suman Rao, Miss India Rajasthan was crowned the winner of Femina Miss India World 2019 during a star-studded grand finale of the beauty pageant.

Q2. Who won the Femina Miss Grand India 2019 title?

(a) Shreya Shanker

(b) Sanjana Vij

(c) Shivani Jadhav

(d) Anukreethy Vas

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.2.(c)

Exp.Shivani Jadhav from Chhattisgarh was crowned Femina Miss Grand India 2019.

Q3. Who won Miss India United Continents 2019 title?

(a) Sanjana Vij

(b) Shreya Shanker

(c) Suman Rao

(d) Shivani Jadhav

(e) None of theseĀ 

Answer & Explanation
Ans.3.(b)

Exp.Shreya Shanker from Bihar won the Miss India United Continents 2019 title.

Q4. Which city hosted the FBB Femina Miss India 2019 Pageant?

(a) New Delhi

(b) Bengaluru

(c) Hyderabad

(d) Mumbai

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.4.(d)

Exp.The FBB Femina Miss India 2019 Pageant was held on June 15, 2019 at the Sardar Vallabhbhai Patel Indoor Stadium in Mumbai.

Q5. Who has become the fastest batsman to score 11,000 runs in ODIs?

(a) Rohit Sharma

(b) KL Rahul

(c) Virat Kohli

(d) MS Dhoni

Answer & Explanation
Ans.5.(c)

Exp.Virat Kohli has become fastest batsman to score 11,000 runs in one-day internationals cricket. He grabbed this position after scoring a fifty Pakistan on June 16, 2019. Kohli broke the record of Sachin Tendulkar, who reached at this milestone in 276 innings.

Q6. In which district, Assam government will set up a Skill University at the cost of 850 crore rupees?

(a) Guwahati

(b) Lakhimpur

(c) Udalguri

(d) Kokrajhar

(e) Darrang

Answer & Explanation
Ans.6.(e)

Exp. Assam government will set up a Skill University at the cost of 850 crore rupees at Darrang district. This will be perhaps the first skill university of the country with a capacity of 10 thousand seats. The International Yoga Day will be observed at 459 centers of the Skill Development Mission.

Q7. Who has won the Femina Miss India World 2019 beauty pageant during a star-studded ceremony at Sardar Vallabhbhai Patel Indoor Stadium in New Delhi?

(a) Suman Rao from Rajasthan

(b) Aditi Sharma from Haryana

(c) Shreya Shanker from Bihar

(d) Manushi Chhillar from Punjab

(e) Shivani Jadhav from Chhattisgarh

Answer & Explanation
Ans.7.(a)

Exp. Suman Rao from Rajasthan has won the Femina Miss India World 2019 beauty pageant during a star-studded ceremony at Sardar Vallabhbhai Patel Indoor Stadium in New Delhi.

Q8. World Elder Abuse Awareness Day was officially recognized by the United Nations General Assembly in December ________________ following a request by the International Network for the Prevention of Elder Abuse.

(a) 2015

(b) 2006

(c) 2009

(d) 2011

(e) 2005

Answer & Explanation
Ans.8.(d)

Exp.World Elder Abuse Awareness Day is being observed on 15th June. This day is observed on the 15th of June every year to voice opposition to the abuse and suffering inflicted on elderly people. It was officially recognized by the United Nations General Assembly in December 2011 following a request by the International Network for the Prevention of Elder Abuse.

Q9. Who has won the Miss India United Continents 2019 title during the grand finale of the beauty pageant in New Delhi?

(a) Suman Rao from Rajasthan

(b) Aditi Sharma from Haryana

(c) Shreya Shanker from Bihar

(d) Manushi Chhillar from Punjab

(e) Shivani Jadhav from Chhattisgarh

Answer & Explanation
Ans.9.(c)

Exp. Suman Rao from Rajasthan has won the Femina Miss India World 2019 beauty pageant during a star-studded ceremony at Sardar Vallabhbhai Patel Indoor Stadium in New Delhi. Shivani Jadhav from Chhattisgarh clinched Femina Miss Grand India 2019 title and Shreya Shanker from Bihar won Miss India United Continents 2019 title during the grand finale of the beauty pageant

Q10. First session of 17th Lok Sabha has started from 17th June 2019. Who is protem Speaker of 17th Lok Sabha?

(a) Nityanand Rai

(b) Virendra Kumar

(c) Gopal Jee Thakur

(d) Bhupender Yadav

(e) Giriraj Singh

Answer & Explanation
Ans.10.(b)

Exp. First session of 17th Lok Sabha has started. Prime Minister Narendra Modi is the first MP to take oath in the 17th Lok Sabha. The inaugural session of the new Lok Sabha has started with the swearing in of its members. All the members will be administered the oath by the protem Speaker Virendra Kumar. The first session of the 17th Lok Sabha will continue till June 26.

You can also Read this:

SBI PO 2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

 

Leave a Reply