Current Affairs 23rd December 2019 Daily GK updates quiz

Current Affairs 23rd December 2019: Daily GK updates quiz
Daily gk updates and Current affairs is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank

Q1. Who among the following has been appointed as the first woman Chief Technology Officer at the US government’s powerful Federal Communications Commission (FCC)?

(a) Tasnim Mir

(b) Uthsava Palit

(c) Amolika Singh

(d) Monisha Ghosh

(e) Treesa Jolly

Answer & Explanation
Ans.1.(d)

Exp. Indian-American Dr Monisha Ghosh has been appointed as the first woman Chief Technology Officer at the US government’s powerful Federal Communications Commission (FCC).

Q2.  In which country Govt. of India has constructed Girls’ Hostel for Armed Police Force School?

(a) Sri Lanka

(b) Nepal

(c) Bangladesh

(d) Myanmar

(e) Bhutan

Answer & Explanation
Ans.2.(b)

Exp. The Govt. of India has constructed Girls’ Hostel for Nepal Armed Police Force School, Kirtipur, Nepal.

Q3. Which state government laid the foundation stone of two Integrated Organic Food Processing units of IFFCO Organics Ltd?

(a) Arunachal Pradesh

(b) Gujarat

(c) Assam

(d) Madhya Pradesh

(e) Sikkim

Answer & Explanation
Ans.3.(e)

Exp. Chief Minister, Sikkim laid the foundation stone of two Integrated Organic Food Processing units of Sikkim IFFCO Organics Ltd. in Rangpo, East Sikkim.

 

Q4. In which country, 19th Joint Commission meeting will be held?

(a) Iraq

(b) Oman

(c) India

(d) Iran

(e) Afghanistan

Answer & Explanation
Ans.4.(d)

Exp. External Affairs Minister S Jaishankar co-chaired the 19th Joint Commission meeting with Foreign Minister of Iran. The Joint Commission meeting was held in Tehran, Iran.

Q5. In which city, national program called “EChO Network” was launched?

(a) Dehradun

(b) Lucknow

(c) Bengaluru

(d) New Delhi

(e) Mumbai

Answer & Explanation
Ans.5.(d)

Exp. Prof. Krishnasamy VijayRaghavan, Principal Scientific Adviser to the Govt of India launched a national program called “EChO Network” in New Delhi.

Q6. Who honoured with the Silver Jubilee International Conference of Art in Dhaka by Bangladesh?

(a) Mohitnarayanan

(b) Archit Ratan

(c) R. Nagaswamy

(d) Varun Shiv Kapur

(e) Bernard Gagnon

Answer & Explanation
Ans.6.(c)

Exp. Noted archaeologist R. Nagaswamy was honoured at the Silver Jubilee International Conference of Art in Dhaka by Bangladesh. He is an Indian historian, archaeologist and epigraphist.

Q7. With which IT company, Nasscom has partnered to train students on emerging technologies?

(a) Tata Consultancy Services

(b) Tech Mahindra

(c) Wipro

(d) Infosys

(e) HCL Technologies

Answer & Explanation
Ans.7.(c)

Exp. Wipro has partnered with Nasscom to train students on emerging technologies. The programme will train on technologies such as artificial intelligence, data science, internet of things, cybersecurity.

Q8. Aditya K. honoured with Bharat Award for bravery. He is from which state of India? 

(a) Andhra Pradesh

(b) Kerala

(c) Tamil Nadu

(d) Karnataka

(e) West Bengal

Answer & Explanation
Ans.8.(b)

Exp. Aditya K. of Kozhikode, Kerala has become the first child from the State to bag the Bharat Award for bravery. The most prestigious of the National Bravery Awards, given away by the Indian Council for Child Welfare.

Q9. ____________ has activated the emergency protocols in the Galapagos Islands.

(a) Peru

(b) Costa Rica

(c) Paraguay

(d) Ecuador

(e) Colombia

Answer & Explanation
Ans.9.(d)

Exp. Ecuador has activated the emergency protocols in the Galapagos Islands. The emergency protocol was activated to contain the environmental impact of a fuel spill in the Galapagos Islands.

Q10. Who among the following pairs were named for International Tennis Federation’s (ITF) World Champions in womens doubles for 2019?

(a) Sara Errani and Roberta Vinci

(b) Martina Navratilova and Pam Shriver

(c) Samantha Stosur and Zhang Shuai

(d) Timea Babos and Kristina Mladenovic

(e) Martina Hingis and Sania Mirza

Answer & Explanation
Ans.(10.d)

Exp.  Timea Babos and Kristina Mladenovic were named for International Tennis Federation’s (ITF) World Champions in Womens Double for 2019.

Online Mock Test Available on App as well as Web:Ambitious baba app on play store

IBPS Clerk 2019 new

NABARD DA (1)

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

3

Leave a Reply