Current Affairs 9th August 2019: Daily gk Updates Quiz

Current Affairs 9th August 2019: Daily GK updates quiz
Daily gk updates and Current affairs is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank, SSC & Railway Exams you can also read previous quizzes from Here

Q1. Name a professional wrestler who won numerous individual and tag-team titles in the 1960s, 1970s and 1980s and was also known as WWE’s ‘King of the Ring’, passed away recently.

(a) Vince McMahon

(b) Rey Mysterio

(c) Harley Race

(d) Triple H

(e) Randy Orton

Answer & Explanation
Ans.1.(c)

Exp. Harley Race a professional wrestler who won numerous individual and tag-team titles in the 1960s, 1970s and 1980s passed away. He was also known as WWE’s ‘King of the Ring’.

Q2. Name the legendary Uruguay striker who has announced his retirement from professional football. He won the Golden Ball award after being adjudged the best player of the 2010 FIFA World Cup.

(a) Arjen Robben

(b) Thomas Muller

(c) David Villa

(d) Wesley Sneijder

(e) Diego Forlan

Answer & Explanation
Ans.2.(e)

Exp. Legendary Uruguay striker Diego Forlan has announced his retirement from professional football. He had won the Golden Ball award after being adjudged the best player of the 2010 FIFA World Cup.

Q3. Who among the following has assumed the charge of the chairman and managing director of Power Grid Corporation of India?

(a) Nand Kumar Sai

(b) Kamlesh Nilkanth Vyas

(c) Dhirendra Pal Singh

(d) Kandikuppa Sreekant

(e) Ram Sevak Sharma

Answer & Explanation
Ans.3.(d)

Exp. Kandikuppa Sreekant has assumed the charge of the chairman and managing director of Power Grid Corporation of India.

Q4. India’s transsexual woman  was crowned Miss World Diversity 2019 in the beauty pageant held in Port Louis, Mauritius.

(a) Suman Rao

(b) Joyita Mondal

(c) Prithika Yashini

(d) Manabi Bandopadhyay

(e) Naaz Joshi

Answer & Explanation
Ans.4.(e)

Exp. India’s transsexual woman Naaz Joshi was crowned Miss World Diversity 2019 in the beauty pageant held in Port Louis, Mauritius.

Q5. With which country Uttar Pradesh government has extended its bilateral agreements till 2024, which seeks cooperation and exchange of the knowledge and techniques in the fields of solid waste management, spatial planning, water management.

(a) Netherlands

(b) Finland

(c) Ireland

(d) Norway

(e) Iceland

Answer & Explanation
Ans.5.(a)

Exp. The Uttar Pradesh government has extended bilateral agreements with Netherlands till 2024. The previously inked MoUs sought cooperation and exchange of the knowledge and techniques in the fields of solid waste management, spatial planning, water management including restoration of water bodies and mobility planning.

Q6. Name the Bengaluru based Housing startup which is a co-living provider, has acquired i2Stay Co-living which offers spaces to those who move out of their hometown?

(a) House Mart

(b) Grexter Living

(c) WE2stay

(d) Home Stay

(e) Stanza Living

Answer & Explanation
Ans.6.(b)

Exp. Bengaluru based Housing startup “Grexter Living” which is a co-living provider, has acquired i2Stay.

Q7. Mastercard announced the launch of “ICE a next-generation, mobile-first authentication solution” that aims to deliver an uninterrupted mobile payment experience. What does ICE stands for?

(a) Identity Check Evaluation

(b) Identity Clearance Express

(c) Indian Clearance Express

(d) Identity Clearance Evaluation

(e) Identity Check Express

Answer & Explanation
Ans.7.(e)

Exp. Mastercard announced the launch of Identity Check Express, a next-generation, mobile-first authentication solution that aims to deliver an uninterrupted mobile payment experience.

Q8. Which Indian technical institution has partnered with National Institute of Ocean Technology to harness electricity from ocean waves?

(a) IIT Madras

(b) IIT Mumbai

(c) IIT Delhi

(d) IIT Kanpur

(e) IIT Goa

Answer & Explanation
Ans.8.(a)

Exp. The Indian Institute of Technology Madras has partnered with National Institute of Ocean Technology to harness electricity from ocean waves.

Q9. The Tarava police station in the Subarnapur district of …………… has been adjudged as one of the 10 best police stations in the country in the annual ranking for the year 2018 on the basis of smart policing, citizen-centric policing, community policing and use of technology for better grievance redress mechanism.

(a) Nagaland

(b) Gujarat

(c) Telangana

(d) Odisha

(e) Haryana

Answer & Explanation
Ans.9.(d)

Exp. The Tarava police station in the Subarnapur district of Odisha has been adjudged as one of the 10 best police stations in the country in the annual ranking for the year 2018 on the basis of smart policing, citizen-centric policing, community policing and use of technology for better grievance redress mechanism.

Q10. Which state government has launched new higher education model “Resource Assistance for Colleges with Excellence” to create a pool for sharing of facilities which will benefit the colleges lacking infrastructure.

(a) Punjab

(b) Rajasthan

(c) Himachal Pradesh

(d) Bihar

(e) West Bengal

Answer & Explanation
Ans.10.(b)

Exp. Rajasthan has launched new higher education model “Resource Assistance for Colleges with Excellence” to create a pool for sharing of facilities which will benefit the colleges lacking infrastructure.

You can also Read this:

SBI PO 2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

 

 

3

Leave a Reply