English (Cloze test, Errors) Quiz 25th September 2018

Directions (1 to 5): Read each sentence to find out whether there is any grammatical mistake/error in it. The error if any will be in one part of the sentence. Mark the letter of that part with error as your answer. If there is ‘No error’, mark (e).

Q1. The stranded passengers (a)/ have been demanding (b)/ a huge compensation (c)/ from the Airline Company. (d)/ No error (e)

Q2. The victim tried to tell us (a)/ what has happened (b)/ but his words (c)/ were not audible. (d)/ No error (e)

Q3. He has no right (a)/ to attend this meeting since he (b)/ has not been (c)/ invited for the same. (d)/ No error (e)

Q4. A dove perched on a tree (a)/ sees the ant’s danger (b)/ and dropped a leaf (c)/ into the water. (d)/No error (e)

Q5. Last year two Italian prisoners of war (a)/ escapes from a prison camp (b)/ in Kenya (c)/ during the war (d)/ No error (e)

Directions (6–15): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words/phrases are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word/phrase in each case.

In the past couple ___(6)___ years, China had begun allowing and encouraging, companies and people ____(7)___ invest more of their wealth overseas. Doing ___(8)___ helped reduce deflationary pressures at home from chronic overinvestment and overcapacity ___(9)___ increased China’s influence around the world. But a trickle ___(10)___ money leaving China to buy houses and other overseas investments has become ___(11)___ flood this winter. The central bank has responded by trying for the past three weeks to slowly guide ____(12)___ currency down as a way to help bolster exports and ____(13)____ make overseas investments seem more expensive ____(14)___ less appealing. This week, regulators also put in place a so – called circuit breaker ___(15)___ the market, a mechanism that halts trading when shares fall too steeply.

Q6.

(a) at

(b) of

(c) one

(d) the

(e) many

Q7.

(a) so

(b) at

(c) but

(d) to

(e) do

Q8.

(a) so

(b) at

(c) but

(d) to

(e) that

Q9.

(a) but

(b) of

(c) at

(d) has

(e) had

Q10.

(a) of

(b) a

(c) at

(d) so

(e) with

Q11.

(a) in

(b) of

(c) at

(d) a

(e) into

Q12.

(a) the

(b) a

(c) as

(d) of

(e) to

Q13.

(a) on

(b) of

(c) also

(d) to

(e) it

Q14.

(a) with

(b) and

(c) at

(d) then

(e) than

Q15.

(a) the

(b) for

(c) a

(d) at

(e) into

Solution

1.(e)

No error.

2.(b)

 Substitute ‘had happened’ in place of ‘has happened’.

3.(d)

Substitute ‘it’ in place of ‘the same’.

4.(b)

Substitute ‘saw’ in place of ‘sees’.

5.(b)

Substitute ‘escaped’ in place of ‘escapes’.

6.(b)

7.(d)

8.(a)

9.(d)

10.(a)

11.(d)

12.(a)

13.(c)

14.(b)

15.(b)

Subscribe Our Youtube Channel click here

Mail us at:- ambitiousbaba1@gmail.com

Join Telegram study group: Click here

Leave a Reply