English language Quiz based on Error Detection

English language Quiz , based on Error Detection

Error Detection is an important component of English section in banking and other government examinations . Error Detection  becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for reading comprehension . We provide Error Detection quiz for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO,SSC exam. Error Detection  quiz is designed from beginner to advance level. Error Detection quiz involves all the types of Error Detection  for prelims and mains level. Our Error Detection  quiz will help many students in having a good grip on Error Detection  . Error Detection  quiz will increase their overall score. Error Detection  quiz is a must have tool to the marks.

Directions (Q1-10): Find out the error, if any. If there is no error, the answer is (e), i.e. No error. (Ignore the errors of punctuation, if any.)

Q1. Farmers will be (a)/ entitled to fresh (b)/ agricultural loans (c)/ from July onward. (d)/No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.1.(d) ,

Exp.Use ‘onwards’ in place of ‘onward’

 

Q2. Today there is (a)/over one billion (b)/ people living in poverty (c)/ in developing countries. (d)/No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.2.(a) ,

Exp.Here the subject is people and it is plural, so use ‘are ‘ in place of ‘is’.

 

Q3. There is no need (a)/ to import maize (b)/ since there is (c)/ any demand for it. (d)/No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.3.(d) ,

Exp.Use ‘no’ in place of ‘any’

 

Q4. Accordingly their policies (a)/ banks write off (b)/ outstanding amounts (c)/ in NPA accounts. (d)/No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.4.(a) ,

Exp.Use ‘in accordance with/ according to’ in place of ‘Accordingly’. Accordingly is used like this. You all know the plan very well, so every one is requested to act accordingly.

 

Q5. In order to (a)/ be profitable (b)/ a company needs (c)/ to control its costs. (d)/No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.5. (e).,

Exp.No error.

 

Q6. The idea behind the (a)/ scheme is to encourage (b)/ the private sector to (c)/ invest in infrastructure. (d)/No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.6.(e) ,

Exp.No error.

 

Q7. The company is (a)/ expected to grow by (b)/ as more as 9 per cent (c)/ during the next year. (d)/ No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.7.(c) ,

Exp.Use ‘much’ in place of ‘More’, because we use the simple form of adjective in the positive degree

 

Q8. Due to varieties (a)/ legal problems the (b)/ plant is not (c)/ fully operational. (d)/No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.8.(a) ,

Exp.Use ‘a variety of’ in place of ‘varieties ‘. [A variety of = a number of/many/several]

 

Q9. The meeting with (a)/ employees will hold (b) once the management (c)/ finalises the merger. (d)/No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.9.(b) ,

Exp.The verb should be in the passive form [Be + V3] because the subject is not the doer. So use ‘be held ‘ in place of ‘hold’

 

Q10. The number of (a)/ ATMs are (b)/ being increased to (c)/ serve customers better. (d)/No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.10.(b) ,

Exp.Here subject is ‘the number’ and it always takes singular verb. So use ‘is’ in place of ‘are’. Examples, The number of the students is very less. The number of books is increasing day by day.

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Static GK Mock Test

Click here to Buy Static GK Online Test Series

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

 

3

Leave a Reply