English Quiz based on Phrase Replacement

English Quiz based on Phrase Replacement for Banks and SSC exam Quiz 

Phrase Replacement Quiz is an important component of English section in banking and other government examinations . Phrase Replacement becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for Phrase Replacement. We provide Phrase Replacement for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO, SSC exam. Phrase Replacement is designed from beginner to advance level. Phrase Replacement involves all the types of Phrase Replacement for prelims and mains level. Our Phrase Replacement quiz will help many students in having a good grip on reading comprehension . Phrase Replacement will increase their overall score. Phrase Replacement is a must have tool to the marks.

Directions (1–10):  Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make it meaningful and grammatically correct. If the sentence is correct as it is and ‘No correction is required’, mark (e) as the answer.

Q1. As soon as she opened the umbrella, a scorpion fell about of it.

(a) fell up form

(b) fell off from

(c) fell out of

(d) fell from off

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.1.(c)

Exp.‘Fell out of’ makes the sentence grammatically correct.

 

Q2. A true leader’s life is a saga of dedicating to the cause of welfare of human beings.

(a) of dedicated

(b) of having dedication in

(c) of dedication to

(d) for dedication at

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.2.(c)

Exp.It should be ‘of dedication to’. Here, a noun is required.

Q3.Reliance industries, India’s largest private sector companies in terms of revenue, had emerged as the largest investor in private equity funds in the country.
(a)has emerged as the largest
(b)has been emerged as the largest
(c)have emerged as the largest
(d) had emerged as the largest
(e)No correction Required.

Answer & Explanation
Ans.3.(a)

Exp.

 

Q4.One of the key competencies for managers are ethics and the ability to motivate others.
(a) between the key competencies
(b) Among the key competency
(c)Including the key competencies
(d) Within the key competence
(e)No correction Required

Answer & Explanation
Ans.4.(b)

Exp.

 

Q5.Greece’s government appeared to be caving into demands from its creditors on Wednesday, offering concessions in a desperate attempt to get more aid hours after its bailout program expired.

(a)offers concessions in a desperate
(b)offered concession in a desperate
(c)offers concession in desperate
(d)has offered concessions in desperate
(e)No correction Required.

Answer & Explanation
Ans.5.(e)

Exp.

 

Q6.once the news slowly began to sink in, I become really confident of handling this new responsibility.
(a)I became confident
(b)me become really confident
(c)I becomes really confident
(d)I became really confident
(e)No correction Required.

Answer & Explanation
Ans.6.(d)

Exp.

 

Q7.We have failed assessment of the advantages of outsourcing our IT operations.
(a)in assessment
(b)in not assessing up
(c)to assess
(d)the assessment of
(e)No correction Required.

Answer & Explanation
Ans.7.(c)

Exp.

Q8.The first-ever renewal of clearances for foreign funding to NGOs has been delayed and new and stringent rules are being framed to govern them.
(a have been delayed and
(b)has delayed and
(c)had been delayed
(d)had delayed
(e)No correction Required.

Answer & Explanation
Ans.8.(a)

Exp.

 

Q9.The noise and heat of our political promise to throw parliaments’s monsoon session into chaotic paralysis.
(a)our politics promises
(b)our political promises
(c)our politics promise
(d)our promises of politics
(e)No correction Required.

Answer & Explanation
Ans.9.(c)

Exp.

Q10.The Centre wants to send 15 MoS as special envoys to invite each and every African leader personally for the October meeting.
(a)the centre wanted to send
(b)the centre wants to sent
(c)the centre wanted to sent
(d)the centre wanted to the send
(e)No correction Required.

Answer & Explanation
Ans.10.(a)

Exp.

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Click here to Buy Static GK Online Test Series

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

 

3

Leave a Reply