English Quiz based on Phrase Replacement Quiz-3

English Quiz based on Phrase Replacement for Banks and SSC exam Quiz 

Phrase Replacement Quiz is an important component of English section in banking and other government examinations . Phrase Replacement becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for Phrase Replacement. We provide Phrase Replacement for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO, SSC exam. Phrase Replacement is designed from beginner to advance level. Phrase Replacement involves all the types of Phrase Replacement for prelims and mains level. Our Phrase Replacement quiz will help many students in having a good grip on reading comprehension . Phrase Replacement will increase their overall score. Phrase Replacement is a must have tool to the marks.

Direction (1-5): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given should replace the phrase given in bold in the following sentences to make the sentence grammatically meaningful and correct.  If the sentence is correct as it is and no correction is required, mark (e) as the answer.

Q1. The poor Brahmin led a hand to mouthful existence and could use any job which paired him a little.

(a) handful to mouthful existence

(b) hand to mouth existence

(c) handing for mouthful existing

(d) hand and mouth exist

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.1.(b),  

Exp.Replace ‘hand to mouthful existence’ with ‘hand to mouth existence’.

 

Q2. In order to earning decent living we need to have a good job which pays a substantial amount of money.

(a) earned decency life

(b) earning decency live

(c) earn a decent life

(d) earned decently life

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.2.(c),

Exp.Replace ‘earning decent living’ with ‘earn a decent life’.

 

Q3. We went to the famous restaurant to eat and were served piped hot food.

(a) served piping hotter

(b) serving pipe hot

(c) served piping hot

(d) serve pipe hotten

(3) No correction required

Answer & Explanation
Ans.3.(c),

Exp.Replace ‘served piped hot’ with ‘served piping hot’.

 

Q4. This is one of the most remarkable stories that has been told so far.

(a) which has been told

(b) that has been telling.

(c) that have been told

(d) which are told

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.4.(c),

Exp.Replace ‘that has been told’ with ‘that have been told’.

 

Q5. I jump through hoop to finish this project in time but was not rewarded adequately.

(a) jumped through hoops

(b) jumped for hooping

(c) jumped on hoop

(d) jumping from hoop

(e) No correction required

 

Answer & Explanation
Ans.5.(a),

Exp.Replace ‘jump through hoop’ with ‘jumped through hoops’.

 

Directions (6-10): Which of the phrases (1), (2), (3) or (4) given below each sentence to make it grammatically correct? If the sentence is correct as it is given and ‘No correction is required’, mark (5) as the answer.

 

Q6. Governments in India and elsewhere commit themselves to maintaining fiscal-deficit targets largely because they fear that not doing would scare away foreign investors and anger global finance.

(a) that not doing so will

(b) such that not doing would

(c) such that not doing will

(d) that not doing so would

(e) No correction required.

Answer & Explanation
Ans.6.(d),

Exp.Replace ‘that not doing would’ with ‘that not doing so would’.

 

Q7. In the current circumstances, it seems that the only engine of demand that can pull the Indian economy forward is government expenditure.

(a) it seemed that the only engine

(b) it seems that the all engine

(c) it seems that the most engine

(d) it all seems that the engine

(e) No correction required.

Answer & Explanation
Ans.7.(e),

Exp.No correction required.

 

Q8. In JNU, the crisis was sparked by a group of students organising a protest meeting in support of Afzal Guru, whose execution had been questioned by several legal luminaries.

(a) whom execution has been questioned

(b) whose execution has been questioned

(c) whose execution having been questioned

(d) whose execution being questioned

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.8.(b),

Exp.Replace ‘whose execution had been questioned’ with ‘whose execution has been questioned’.

 

Q9. In China, there is anticipation that with the recent lifting of sanctions, Iran’s energy infrastructure will grow—a move that was likely to further deepen Tehran’s strategic linkages with Eurasia.

(a) a move that is like to further

(b) a move that is likely to furthering

(c) a move that is likely to further

(d) a move that was likely to further

(e) No correction required.

Answer & Explanation
Ans.9.(c),

Exp.Replace ‘a move that was likely to further’ with ‘a move that is likely to further’.

 

Q10. Robust investments and expansion by the private sector has have a significant role to play in the development apart from other related factors especially innovations in medical technologies.

(a) has have a significant role to

(b) have had a significant role to

(c) had have a significant role to

(d) has had a significant role to

(e) No correction required.

Answer & Explanation
Ans.10.(d),

Exp.Replace ‘has have a significant role to’ with ‘has had a significant role to’.

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Click here to Buy Static GK Online Test Series

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

 

 

3

Leave a Reply