English Quiz based on Phrase Replacement Quiz-4

English Quiz based on Phrase Replacement for Banks and SSC exam Quiz 

Phrase Replacement Quiz is an important component of English section in banking and other government examinations . Phrase Replacement becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for Phrase Replacement. We provide Phrase Replacement for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO, SSC exam. Phrase Replacement is designed from beginner to advance level. Phrase Replacement involves all the types of Phrase Replacement for prelims and mains level. Our Phrase Replacement quiz will help many students in having a good grip on reading comprehension . Phrase Replacement will increase their overall score. Phrase Replacement is a must have tool to the marks.

Directions (1-5):   Which of the phrases (A), (B), (C) and (D) given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and no correction is required, mark (E) as the answer.

Q1. Take into account the suggestions of the panel, a revised draft report is being placed in the public domain.

(a) Taken into account

(b) Taking an account

(c) Taking into account

(d) Accounting account

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.1.(c)

Exp.

Q2. Before accepting a new assignment, ensured that you complete all your earlier assignments.

(a) Ensure that you complete

(b) Ensure that you completed

(c) Surely you can complete

(d) Ensure that you are completing

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.2.(a)

Exp.

Q3. The spectators were spellbound at the thrilling sight and at the end, they could not held their applause in appreciation.

(a) Withheld their applause

(b) withhold their applause

(c) Held their applauding

(d) hold their applauding

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.3.(b)

Exp.

Q4.  It is necessary to ascertain that we can do to attract investment to the manufacturing sector.

(a) how we can do

(b) what we can do

(c) more can be done

(d) that has been done

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.4.(b),

Exp.‘what we can do’ fits the sentence appropriately as it conveys the proper meaning of the sentence.

Q5. Banks have been authorized to advance loans to distressed urban poor.

(a) Authorized to advancement of

(b) Authorized to advancement of

(c) Authorizing to advancement

(d) Authorized for advancement

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.5.(e)

Exp.

Directions (6-10): In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below. If the sentence is correct as it is, give (e) as your answer (i.e. No correction required).

Q6. One must obey to his parents.

(a) obey his parents

(b) obey to one’s parent

(c) obey his parent

(d) obey one’s parents

(e) No correction required

Answer & Explanation
 Ans. 6.(d),

Exp.Replace ‘obey to his parents’ with ‘obey one’s parents’.

Q7. The roads of Chennai are cleaner than Kolkata.

(a) is cleaner than Kolkata

(b) are cleaner than that of Kolkata

(c) are cleaner than those of Kolkata

(d) more clean than that of Kolkata

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.7. (c),

Exp.Replace ‘are cleaner than Kolkata’ with ‘are cleaner than those of Kolkata’.

Q8. He is one of the best boy of class.

(a) best boys of the class

(b) best boy of the class

(c) best boy among the class

(d) best boys among the class

(e) No correction required

Answer & Explanation
 Ans. 8.(a),  

Exp.Replace ‘boy of class’ with ‘best boys of the class’.

Q9. Taxi aggregator Ola is all set to get into logistic services.

(a) set to get into all

(b) set to all get into

(c) get into all set to

(d) get into set to all

(e) No correction required

Answer & Explanation
 Ans. 9.(e),

Exp.No correction required.

Q10. Global stock markets took a hammering after Greece shuttered their bank for the week and imposed limits on cash withdrawals.

(a) their banks the weak

(b) its banks for the week

(c) its banking for the weeks

(d) their bank for the weekend

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans. 10.(b),

Exp.Replace ‘their bank for the week’ with ‘its banks for the week’.

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Click here to Buy Static GK Online Test Series

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

 

3

Leave a Reply