English Quiz based on Phase Replacement

English Quiz based on Phrase Replacement for Banks and SSC exam Quiz 

Phrase Replacement Quiz is an important component of English section in banking and other government examinations . Phrase Replacement becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for Phrase Replacement. We provide Phrase Replacement for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO, SSC exam. Phrase Replacement is designed from beginner to advance level. Phrase Replacement involves all the types of Phrase Replacement for prelims and mains level. Our Phrase Replacement quiz will help many students in having a good grip on reading comprehension . Phrase Replacement will increase their overall score. Phrase Replacement is a must have tool to the marks.

Directions (1-5) : Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the sentence grammatically correct, If the sentence is correct as it is, mark (e) i.e. ‘No correction required’ as the answer.

Q1.She had created problems even when she was on training while she was still waiting to take full charge of her duties.

(a) she has been waiting

(b) she had been still

(c) she would have still

(d) she has still to wait

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.1.(e)

Exp.No correction required.

 

Q2.The director insisted on his orders being carried out with the letter.

(a) for the letter

(b) to the letter

(c) by the letter

(d) into the letter

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.2.(b)

Exp.Replace ‘with the letter’ with ‘to the letter’.

Q3.He admired the speed with which Koti completed the work and appreciating the method adopted by him.

(a) appreciate the method being adopted

(b) appreciated the method adopted

(c) appreciate the method of adoption

(d) appreciate the adopting method

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.3.(b)

Exp.Replace ‘appreciating the method adopted’ with ‘appreciated the method adopted’.

Q4. Unless I get some break, I should not be able to do any more work.

(a) shall not be able

(b) should be unable

(c) shall not be unable

(d) should not be unable

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.4.(a)

Exp.Replace ‘should not be able’ with ‘shall not be able’.

Q5.I had met him after the party where he had been given an inspiring speech.

(a) which he had

(b) where he would have

(c) in which he was given

(d) where he had

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.5.(d)

Exp.Replace ‘where he had been’ with ‘where he had’.

Directions (6-10): In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below. If the sentence is correct as it is, give (e) as your answer (i.e. No correction required).

Q6. Long ago, there had no such thing as money and people exchanged the things that they wanted.

(a) was no such thing

(b) have not such things

(c) had been not things like

(d) was no such things

(e) No correction required.

Answer & Explanation
Ans.6.(a)

Exp.Replace ‘had no such thing’ with ‘was no such thing’

Q7. While playing cricket, I sprained my foot.

(a) Since playing

(b) Despite played

(c) From playing

(d) When played

(e) No correction required.

Answer & Explanation
Ans.7.(e)

Exp.No correction required.

Q8. Mohanlal looking over himself into the mirror of the waiting room at the railway station.

(a) was looked at himself in

(b) looked into himself from

(c) looked at himself in

(d) looks at oneself in

(e) No correction required.

Answer & Explanation
Ans.8.(c)

Exp.Replace ‘looking over himself into’ with ‘looked at himself in’

Q9. The chilly wind hits me the over the face and the rain pounded me.

(a) hit me on face

(b) hit me in the face

(c) has hit me in the face

(d) hit me into my face

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.9.(b)

Exp.Replace ‘hits me the over the face’ with ‘hit me in the face’

Q10. I shall make you realize your mistake.

(a) make you to realize

(b) make you in realizing

(c) made you realize

(d) make you realized

(e) No correction required.

 

Answer & Explanation
Ans.10.(e)

Exp.No correction required.

Phase Replacement Quiz 1 PDF

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Click here to Buy Static GK Online Test Series

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

 

 

 

 

3

Leave a Reply