English Quiz for IBPS CLERK MAINS| 14th January English Quiz

English Quiz for IBPS CLERK MAINS

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-15): Which of the phrase/ word from the options (a), (b), (c) and (d) given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct as it is, mark (e) i.e., “No correction required” as the answer.

Q1. I advised my son to engage two coolies instead of one because the luggage was too much heavy for a single coolie.

(a) the luggage was much too heavy for

(b) the luggage was too much heavy to

(c) the luggage was too heavier for

(d) the luggage was heavier for

(e) No improvement required

Answer & Explanation
Ans.1.(a)

Exp. ‘too much + noun’ is used, whereas ‘much too +adjective/adverb’ is used. In the sentence in place of ‘too much’, ‘much too’ will be used.

Q2. Sheila Chandra began her concert by chanting Om turning it finally into an experience close with prayer.

(a) to an experience close with prayer

(b) into an experience close to prayer

(c) into an experience closing by prayer

(d) to an experience closed by prayer

(e) No improvement required

Answer & Explanation
Ans.2.(b)

Exp. ‘close to’ somebody/something is used.

Q3. Simplest solution than this expensive method which you are suggesting should be found out.

(a) Simpler solution than this expensive

(b) The simplest solution than this expensive

(c) A simpler solution than this expensive

(d) A simplest solution than this expensive

(e) No improvement required

Answer & Explanation
Ans.3.(c)

Exp. The sentence is in a comparative degree. Hence in place of ‘simplest solution’, ‘A simpler solution’ is used.

Q4. The two leaders had taken an unreserved common position on terrorism, and the joint statement released after the meeting has pledged enhanced India-US cooperation in the Indo-Pacific region.

(a) The two leaders take an unreserved

(b) The two leaders has taken an unreserved

(c) The two leaders took an unreserved

(d) The two leaders have taken an unreserved

(e) No improvement required

Answer & Explanation
Ans.4.(d)

Exp. As verb is in the conditional perfect which requires an auxilliary (‘having’ in this case,) therefore the past participle (taken) is necessary.

Q5. Trump extracted his pound of flesh by insisting on a “fair” and “balanced” trade relationship between the two nations, indicating a mercantilist approach that can in the end limit trade and therefore prosperity in both nations.

(a) indicates a mercantilist approach which can

(b) indicating a mercantilist approach which can

(c) that indicates a mercantilist approach that can

(d) indicating the mercantilist approach which could

(e) No improvement required

Answer & Explanation
Ans.5.(b)

Exp. ‘which’ is used for non-defining clauses, additional information whereas ‘that’ is used for defining clauses.

Directions (6-15): Read each sentence to find out if there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of part is the answer. If there is no error, the answer is (e).

Q6. When two-vowel (1)/ sounds occurs in direct succession, (2)/ the transition between them (3)/ is often difficult to make. (4)/ No error (5)

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

(e) No Error

Answer & Explanation
Ans.6.(b)

Exp. Replace ‘occurs’ with ‘occur’. Here the subject (when two vowel sounds) is plural. Hence, it will take a plural verb.

Q7. My father does (1)/ not mind to be (2)/ disturbed while he (3)/ is reading the newspaper. (4)/ No error (5)

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

(e) No Error

Answer & Explanation
Ans.7.(b)

Exp. ‘Gerund’ will come after ‘mind’. Change ‘be’ into ‘being’.

Q8. The whole nation is (1)/ being painted red with (2)/ the JNU crisis as if it (3)/ is a bread-and-butter issue. (4)/ No error (5)

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

(e) No Error

Answer & Explanation
Ans.8.(e)

Exp. No error.

Q9. Everybody know (1)/ that his failure can (2)/ be attributed only (3)/ to his lack of practice. (4)/ No error (5)

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

(e) No Error

Answer & Explanation
Ans.9.(a)

Exp. ‘Everybody’ is a singular noun. Hence the correct verb should be ‘knows’, not ‘know’.

Q10. You must warn him (1)/ saying that you (2)/ would beat him if (3)/ he is talking against you again. (4)/ No error (5)

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

(e) No Error

Answer & Explanation
Ans.10.(d)

Exp. A conditional clause starting with ‘if’ should normally be in present indefinite tense. Therefore ‘talking against’ should be replaced with ‘talks against’.

For More English quizzes click here 

Online Mock Test Available on App as well as Web:

Ambitious baba app on play store

You can also Read this:

 

SBI PO 2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

 

 

Leave a Reply