English Quiz for IBPS PO MAINS | 31st December English Quiz

English Quiz for IBPS PO MAINS

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Q1. Agitate the Gravel

(a) To leave in a hurry

(b) To die

(c) To get angry

(d) To slow down

(e) To fall down

Answer & Explanation
Ans.1.(a)

Exp. Agitate the Gravel: To leave in a hurry

Q2. Hear on the grapevine

(a) to hear rumors about someone or something

(b) to hear something from your boss

(c) to hear something commendable about someone

(d) to hear something which is live on AIR

(e) Both (a) and (b)

Answer & Explanation
Ans.2.(a)

Exp. Hear on the grapevine: to hear rumors about someone or something

Q3. Tip of the iceberg

(a) The main part of the situation that is visible as a problem but there is happiness lying inside

(b) The highest point of a mountain

(c) The crux of the whole problem that can be seen, with the more serious issues lying beneath

(d) Beginning of a problem

(e) Acme of a mountain

Answer & Explanation
Ans.3.(c)

Exp. Tip of the iceberg: The crux of the whole problem that can be seen, with the more serious issues lying beneath

Q4. Give the benefit of the doubt

(a) To get punished for a mistake

(b) To get the reward of cheating someone

(c) To get the praise of solving or resolving a doubtful situation

(d) To believe someone without getting any proof or evidence

(e) To be hopeful of getting success

Answer & Explanation
Ans.4.(d)

Exp. Give the benefit of the doubt: To believe someone without getting any proof or evidence

Q5. Toot you own horn

(a) To blow loud horn

(b) To always beat about the bush

(c) To end up in doing the loss of oneself

(d) To boast about the achievements of oneself

(e) None of the above

Answer & Explanation
Ans.5.(d)

Exp. Toot you own horn: To boast about the achievements of oneself

Q6. Your guess is as good as mine

(a) To have the same sense of humor

(b) To get same marks in an exam

(c) To have an idea about what’s happening around

(d) To play a lucky draw game

(e) To have no idea or answer to a question

Answer & Explanation
Ans.6.(e)

Exp. Your guess is as good as mine: To have no idea or answer to a question

Q7. Throw someone under the bus

(a) to make someone meet with an accident

(b) to bring someone under trouble

(c) to make someone work hard

(d) to make someone fall ill

(e) None of the Above

Answer & Explanation
Ans.7.(b)

Exp. Throw someone under the bus: to bring someone under trouble

Q8. Tongue in cheek

(a) to take someone seriously

(b) to not to take someone seriously

(c) to insult someone

(d) to neglect someone

(e) to talk in a high tone

Answer & Explanation
Ans.8.(b)

Exp. Tongue in cheek: to not to take someone seriously

Q9.  Twist someone’s arm

(a) to get into someone’s personal matters

(b) to break/fracture someone’s arm

(c) to pressurize someone into doing something that they are reluctant to do

(d) to make someone irritated

(e) to make friends and bully them

Answer & Explanation
Ans.9.(c)

Exp. Twist someone’s arm: to pressurize someone into doing something that they are reluctant to do

Q10.  Turn a blind eye

(a) to condemn someone

(b) to become blind after meeting an accident

(c) to pretend not to notice

(d) to protest against something right

(e) to lie about something

Answer & Explanation
Ans.10.(c)

Exp. Turn a blind eye: to pretend not to notice

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Static GK Mock Test

Click here to Buy Static GK Online Test Series

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

3

Leave a Reply