English Quiz for IBPS PO PRE|19th November English Quiz

English Quiz for IBPS PO PRE

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-5): Find out the error, if any. If there is no error, the answer is (e), i.e. No error. (Ignore the errors of punctuation, if any.)

Q1.The heads of religious institutions and imminent (a)/ people have come together to ensure (b)/ communal (c)/ harmony (d)/ All correct (e)

Answer & Explanation
Ans.1. (a)

Exp.Eminent should be used in place of imminent.

Eminent means noted for position, rank or achievement.

Imminent means soon to happen or take place.

Q2.Gandhiji was unsparing (a)/ in his condemnation (b)/ of people for their inhuman (c)/ treatment to untouchables. (d)/ All correct (e)

Answer & Explanation
Ans.2. (e)

Exp.It seems that the word unsparing is a wrong use here. But, unsparing means severe or merciless and it is appropriate in the context of the sentence. As there is no error in the given sentence, so the answer is (e).

Q3.  Most of (a)/ the five-years (b)/ plans of India (c)/ have been successful. (d)/ No error (e)

Answer & Explanation
Ans.3. (b)

Q4. Had this notification (a) / been amended earlier, (b) / we could have stopped (c) / the transfer of funds. (d) / No error (e)

Answer & Explanation
Ans.4. (e)

 Exp.There is no error in the statement.

Q5. There are many insurance (a) / disputes nowadays because of (b) / most people do not fully (c) / understand the terms and conditions of their policies (d) / No error (e)

Answer & Explanation
Ans.5.(b)

 Exp.Replace ‘disputes now a days because of’ by ‘disputes now a days because’. It is superfluous to use preposition ‘of’ as subordinate clause follows.

Directions (6 – 10): Which of the OPTIONS (a), (b), (c) and (d) given below should replace the part of the sentence given in bold in the following sentences to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct as it is and there is no correction required mark (e) i.e. ‘No correction required’ as the answer.

Q6. When the police officer asked you your salary, you provided wrong information, haven’t you?

(a) have you not

(b) aren’t you

(c) didn’t you

(d) don’t you

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.6.(c)

 Exp.As per the rules of tag; the tag will be negative if statement is positive. Also, tense will be according to statement.

Q7. As soon as I will reach Bangalore, I will repay the loan.

(a) shall reach

(b) should reach

(c)would reach

(d) reach

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.7. (d)

 Exp. To show a condition that is of future, we use simple present in one clause and simple future in the other. So ‘will reach’ is to be written as ‘reach’ only.

Q8. The nation-wide survey has brought up an interesting finding which is published.

(a) had brought up

(b) has brought out

(c)has been brought up

(d) will bring up

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.8.(b)

  Exp. ‘To bring out’ is a phrase that means ‘to reveal something’. So, ‘has brought out’ is the correct choice.

Q9. Any policy of social welfare will be likely to face resistance from vested interests.

(a) would be like facing

(b) will be likely facing

(c) is likely to face

(d) is likely to be facing with

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.9.(c)

 Exp. What is evident in present should be written in simple present tense. So, ‘is likely’ is the correct usage.

Q10. Our foreign exchange reserves have increased substantial.

(a) have been increased substantially

(b) have increased substantially

(c) have substantially increasing

(d) have been substantial in increase

(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.10.(b)

Exp.  An adverb should be used to qualify the verb ‘increased’. So, ‘substantially’ is correct to be used.

For More English quizzes click here 

Online Mock Test Available on App as well as Web:

Ambitious baba app on play store

You can also Read this:

SBI PO 2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

 

Leave a Reply