English Quiz for IBPS PO PRE|11th October English Quiz

English Quiz for IBPS PO PRE

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-10): In the passage given below there are blanks which are numbered from 1 to 10. They are to be filled with the options given below the passage against each of the respective numbers. Find out the appropriate word in each case which can most suitably complete the sentence without altering its meaning.

China’s economy is showing signs of a ——–1——–. According to figures released by its National Bureau of Statistics on Wednesday, the Chinese economy ——-2——- at 6.4% in the first quarter of the current year compared to the same period last year. While this rate of growth is equal to the ——–3——- registered in the December quarter and faster than economists’ expectations of a 6.3% expansion, it is still ——–4——— than the growth rate of 6.8% recorded in the same period last year. Retail sales and factory output also showed strong growth ———–5———-. The latest growth figure is seen as a sign that the Chinese government’s efforts over the last few quarters to ———6——— what is the world’s second largest economy are beginning to have a positive effect. Total social financing grew by almost 40% to 8.2 trillion yuan in the first quarter of the year, pointing to a credit ———7——— that will boost growth in the coming quarters. With trade tensions with the United States subsiding significantly for now, export growth may accelerate, further ——–8——– the Chinese economy. Chinese exports reached a five-month high in March, rising 14.2% when ——-9——- to the same month last year. The Chinese stock market has also been ———10——— by the early signs of an economic turnaround and increased liquidity, with the CSI 300 index rising by over a third in value since the beginning of the year.

 

Q1.

(a) bouncing

(b) bounce

(c) rebound

(d) glanced

(e) None of the above

Answer & Explanation
Ans.1.(c)

Exp.‘Rebound’ is the correct fit for the blank here and it means recover in value, amount, or strength after a decrease or decline.

Q2.

(a) grew

(b) grow

(c) growth

(d) risen

(e) None of the above

Answer & Explanation
Ans.2.(a)

Exp.‘Grew’ is the correct fit for the blank here.

Q3.

(a) accelerate

(b) acceleration

(c) speeding

(d) pace

(e) None of the above

Answer & Explanation
Ans.3.(d)

Exp. ‘Pace’ is the correct fit for the blank here and it means move or develop (something) at a particular rate or speed.

Q4.

(a) slower

(b) slow

(c) great

(d) low

(e) None of the above

Answer & Explanation
Ans.4.(a)

Exp. ‘Slower’ is the correct fit for the blank here.

Q5.

(a) momentum

(b) momentous

(c) reason

(d) weight

(e) None of the above

Answer & Explanation
Ans.5.(a)

Exp. ‘Momentum’ is the correct fit for the blank here and it means the impetus and driving force gained by the development of a process or course of events.

Q6.

(a) stimulation

(b) stimulate

(c) invigorating

(d) vivifying

(e) None of the above

Answer & Explanation
Ans.6.(b)

Exp. ‘Stimulate’ is the correct fit for the blank here and it means to encourage development of or increased activity in (a state or process).

Q7.

(a) developing

(b) extend

(c) enlarge

(d) expansion

(e) None of the above

Answer & Explanation
Ans.7.(d)

Exp. ‘Expansion’ is the correct fit for the blank here.

Q8.

(a) boosting

(b) boost

(c) risen

(d) foregoing

(e) None of the above

Answer & Explanation
Ans.8.(a)

Exp.‘Boosting’ is the correct fit for the blank here.

Q9.

(a) contrast

(b) comparing

(c) compared

(d) differentiate

(e) None of the above

Answer & Explanation
Ans.9.(c)

Exp. ‘Compared’ is the correct fit for the blank here.

Q10.

(a) heartening

(b) animate

(c) rally

(d) buoyed

(e) None of the above

Answer & Explanation
Ans.10.(d)

Exp. ‘Buoyed’ is the correct fit for the blank here and it means cause (a price) to rise to or remain at a high level.

For More English quizzes click here 

Online Mock Test Available on App as well as Web:

Ambitious baba app on play store

You can also Read this:

 

SBI PO 2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

 

 

Leave a Reply