English Quiz for RBI ASSISTANT MAINS |15th September English Quiz

English Quiz for RBI ASSISTANT MAINS

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (Q. 1-10): In the given passage there are blanks, each of which has been numbered. Against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find the appropriate word in each case.

Confidence in the global economy is (1) improving, as evidenced by the bullish behaviour of financial markets and by increasingly positive comments from companies and policy makers over the past few weeks. While economists have generally argued in (2) of a robust recovery, both in the world economy and in financial markets, it is when investors get (3) bullish that the pessimistic case deserves more (4). Many of them believe that the current improvement in global conditions is just a blip and that the world faces years, if not decades, of “secular stagnation.” How (5) should we take these foreboding statements? The good news is that there is not much (6) of secular stagnation in global statistics. For the world economy as a whole, “new normal” since 2008 has not, in fact, been very (7) from the pre-crisis period. The average growth of the global economy, from 1988 to 2007, was 3.6 per cent according to the IMF’s Economic Outlook database. Its latest forecast for this year is the same — 3.6 per cent — although the IMF Managing Director hinted at a modest (8) this week. At first sight, this continuity from the pre-crisis decades seems (9) to square with the slowdown in economic activity in all major economies since 2008. The IMF expects only 2.2 per cent growth this year in developed countries compared with an average of 2.8 per cent during the two decades before the crisis. In the emerging economies, meanwhile, growth is (I0) at 4.8 per cent this year, slightly below the 4.9 per cent of the pre-crisis decades.

 

Q1. (a) heavily

(b) steadily

(c) tremendously

(d) highly

(e) regularly

Answer & Explanation
Ans.1.(b)

 

Q2. (a) approval

(b) favour

(c) account

(d) side

(e) grace

Answer & Explanation
Ans.2.(b)

 

Q3. (a) together

(b) wild

(c)extreme

(d) uniformly

(e) distributive

Answer & Explanation
Ans.3.(d)

 

Q4. (a) weight

(b) meaning

(c) attraction

(d) notice

(e) attention

Answer & Explanation
Ans.4.(e)

 

Q5. (a) easily

(b) seriously

(c) badly

(d) simply

(e) much

Answer & Explanation
Ans.5.(b)

 

Q6. (a) evidence

(b) example

(c) sample

(d) clue

(e) information

Answer & Explanation
Ans.6.(a)

 

Q7. (a) similar

(b) distinctive

(c) distinctive

(d) different

(e) identical

Answer & Explanation
Ans.7.(d)

Q8. (a) reduce

(b) crash

(c) subside

(d) flop

(e) decline

Answer & Explanation
Ans.8.(e)

Q9. (a) hard               

(b) default

(c) difficult

(d) hit

(e) roughly

Answer & Explanation
Ans.9.(a)

Q10. (a) highlighted

(b) depicted

(c) projected

(d) progressed

(e) assumed

Answer & Explanation
Ans.10.(c)

For More English quizzes click here 

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

yeearly

Online Mock Test Available on App as well as Web:

SBI Clerk 2020

Ambitious baba app on play store

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2020 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK Get PDF here

 

 

 

3

Leave a Reply