English Quiz for RBI ASSISTANT MAINS |1st September English Quiz

English Quiz for RBI ASSISTANT MAINS

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-10): Which of the phrases (a), (b), (c), and (d) given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make sentence grammatically correct? If the sentence is correct as it is, mark (e), i.e., No correction required, as the answer.

Q1. The new facts he has discovered could not change my opinion.
(a) has not changed
(b) could not be changed
(c) cannot be changed
(d) may not be changed
(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.1.(e)
Exp. No correction reassured

Q2. On firm ground the tent had held in place by pegs driven into the ground.
(a) has been held at
(b) was held in
(c) was being held with
(d) should be held at
(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.2.(b)
Exp. Replace ‘had held’ with ‘was held’

Q3. In the midst of his laborious work came a stroke of good
(a) comes a strike of
(b) came a strike of
(c) a strike comes of
(d) came a stroke for
(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.3.(e)
Exp. No correction required

Q4. Tourists have still come to Egypt and are probably still inscribing their names on the old stones.
(a) are still coming
(b) have come still
(c) still have come
(d) will have still come
(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.4.(a)
Exp. Replace ‘have still come’ with ‘are still coming’

Q5.There was a pause when we had finished and then a strangely subdued voice broke the silence
(a) the strange subduing
(b) a strange subduing
(c) the strange subdued
(d) a strange and subduing
(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.5.(e)
Exp. No correction required

Q6. I overheard him saying something to me when I was quit.
(a) was almost quit
(b) was about to quit
(c) had about to quit
(d) had been quitting
(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.6.(b)
Exp. Replace ‘was quit’ with ‘was about to quit’

Q7. We had not only helped them with money but also with new machinery and raw material.
(a) not only helped them by
(b) helped them not only with
(c) helped not only to them with
(d) not only been helped them by
(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.7.(b)
Exp. Replace ‘not only helped them with’ with ‘helped them not only with’

Q8. I was shocked to learn that no one was knowing where the files were kept.
(a) had been knowing
(b) had been known
(c) knew
(d) was known
(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.8.(c)
Exp. Replace ‘was knowing’ with ‘knew’

Q9. All you really need is a mask, a tube, flippers and a spear gun.
(a) You really need are
(b) Your really need are
(c) You real need is
(d) You really needed is
(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.9.(e)
Exp. No correction required

Q10. By contrast, the construction of great temples which had seemingly have presented great engineering difficulties, was relatively easy.
(a) had seemingly been presented
(b) had been seemed present
(c) was seemingly presented
(d) would seemingly have presented
(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.10.(d)
Exp. Replace ‘seemingly have presented’ with ‘would seemingly have presented’

For More English quizzes click here 

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

yeearly

Online Mock Test Available on App as well as Web:

Ambitious baba app on play store

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2020 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK Get PDF here

 

 

3

Leave a Reply