English Quiz for RBI Assistant Mains |3 September English Quiz

English Quiz for RBI Assistant Mains

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-5): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A) Everybody cannot do well on the index.
(B) This is the logic of a development index.
(C) The index is not based on a priori views about whether a particular state is less developed or not.
(D) It is equally important to note that the index and, therefore, the allocation of funds are relative.
(E) For this reason, some states that are ranked higher on the development scale would receive less funds than a lower-ranked state.
(F) There has been insufficient appreciation that the composite development index is transparent and based on official verifiable data.
Q1. Which of the following would be the FIRST sentence after rearrangement?
(a)A
(b)B
(c)F
(d)C
(e)E

Answer & Explanation
Ans.1.(c)
Exp. The correct sequence to form meaningful paragraph is FCDAEB.

Q2.Which of the following would be the THIRD sentence after rearrangement?
(a)D
(b)A
(c)E
(d)B
(e)C
Answer & Explanation
Ans.2.(a)
Exp. The correct sequence to form meaningful paragraph is FCDAEB.

Q3.Which of the following would be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
(a)E
(b)C
(c) D
(d) F
(e)B
Answer & Explanation
Ans.3.(e)
Exp. The correct sequence to form meaningful paragraph is FCDAEB.

Q4. Which of the following would be the FOURTH sentence after rearrangement?
(a)C
(b)A
(c)B
(d)E
(e) D
Answer & Explanation
Ans.4.(b)
Exp. The correct sequence to form meaningful paragraph is FCDAEB.

Q5. Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement?
(a)F
(b)D
(c)A
(d)C
(e)E
Answer & Explanation
Ans.5.(d)
Exp. The correct sequence to form meaningful paragraph is FCDAEB.

Directions (6-10) : Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the sentence grammatically correct, If the sentence is correct as it is, mark (e) i.e. ‘No correction required’ as the answer.

Q6.She had created problems even when she was on training while she was still waiting to take full charge of her duties.
(a) she has been waiting
(b) she had been still
(c) she would have still
(d) she has still to wait
(e) No correction required

Answer & Explanation
Ans.6.(e)
Exp. No correction required.

Q7.The director insisted on his orders being carried out with the letter.
(a) for the letter
(b) to the letter
(c) by the letter
(d) into the letter
(e) No correction required
Answer & Explanation
Ans.7.(b)
Exp. Replace ‘with the letter’ with ‘to the letter’.

Q8.He admired the speed with which Koti completed the work and appreciating the method adopted by him.
(a) appreciate the method being adopted
(b) appreciated the method adopted
(c) appreciate the method of adoption
(d) appreciate the adopting method
(e) No correction required
Answer & Explanation
Ans.8.(b)
Exp. Replace ‘appreciating the method adopted’ with ‘appreciated the method adopted’.

Q9. Unless I get some break, I should not be able to do any more work.
(a) shall not be able
(b) should be unable
(c) shall not be unable
(d) should not be unable
(e) No correction required
Answer & Explanation
Ans.9.(a)
Exp. Replace ‘should not be able’ with ‘shall not be able’.

Q10.I had met him after the party where he had been given an inspiring speech.
(a) which he had
(b) where he would have
(c) in which he was given
(d) where he had
(e) No correction required
Answer & Explanation
Ans.10.(d)
Exp. Replace ‘where he had been’ with ‘where he had’.

Read in APP

For More English quizzes click here 

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

yeearly

Online Mock Test Available on App as well as Web:

SBI Clerk 2020

Ambitious baba app on play store

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2020 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK Get PDF here
3

Leave a Reply