English Quiz for RBI Assistant Mains |25th April English Quiz

English Quiz for RBI Assistant Mains

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-5): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A)    We find price of goods bought, tuition fee for education, medical fee for physician, premium for insurance cover, interest for loan, rent for house and so on.

(B)    In the simplest words, price is the amount of money charged for a product or service.

(C)    Prices exist in different forms for products of different nature.

(D)    From the consumer’s view point, price is what he agrees to pay for a product, and from the seller’s viewpoint, price should be such that it not only recovers that cost but also generates some expected income with repeat order.

(E)    All business entities set a price of their products.

(F)    In a broader sense, price is the sum value of all the values that consumers exchange for the benefits of having or using the product or service.

Q1. Which of the following would be the FIRST sentence after rearrangement?

(a) A                      (b) B                      (c) C                       (d) D                      (e) E

Answer & Explanation
Ans.1.(b)

Exp. BECAFD

Q2. Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement?

(a) D                     

(b) C                     

(c) A                     

(d) B                     

(e) E

Answer & Explanation
Ans.2.(e)

Exp. BECAFD

Q3. Which of the following would be the THIRD sentence after rearrangement?

(a) C 

(b) D                    

  (c) E                     

  (d) F                     

(e) A

Answer & Explanation
Ans.3.(a)

Exp. BECAFD

Q4. Which of the following would be the FOURTH sentence after rearrangement?

(a) E                   

(b) F                     

(c) A                     

(d) C                     

(e) B

Answer & Explanation
Ans.4.(c)

Exp. BECAFD

Q105. Which of the following would be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?

(a) F                      

(b) A                     

(c) B                     

(d) D                     

(e) C

Answer & Explanation
Ans.5.(d)

Exp. BECAFD

Directions (6-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is e). (Ignore errors of punctuation, if any.)

Q6. The artist who was giving (a)/ detailed description of (b)/ the sculptures was (c)/ speaking fluently French. (d)/ No error (e)

Answer & Explanation
Ans.6.(d)

Exp. Replace ‘fluently French’ with ‘French fluently’

Q7. Martin would attempt (a)/ to open the umbrella (b)/ when her spectacles slipped off (c)/ and fell down. (d)/ No error (e)

Answer & Explanation
Ans.7.(a)

Exp. Substitute ‘was attempting’ for ‘would attempt’.

Q8. We insisted, but neither (a)/ Jona nor her assistant (b)/ are ready to (c)/ work on Sunday. (d)/ No error (e)

Answer & Explanation
Ans.8.(c)

Exp. Substitute ‘is’ for ‘are’.

Q9. There is just not enough (a)/ time in my unit to sit round (b)/ talking about how we feel (c)/about each other. (d)/ No error (e)

Answer & Explanation
Ans.9.(d)

Exp. Substitute ‘one another’ for ‘each other’.

Q10. On a number of occasions, (a)/ we had noticed that (b)/ those two employees (c)/ were often in state of confused. (d)/ No error (e)

Answer & Explanation
Ans.10.(d)

Exp. Substitute ‘in a state of confusion’ for ‘in state of confused’.

For More English quizzes click here 

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

yeearly

Online Mock Test Available on App as well as Web:

SBI Clerk 2020

Ambitious baba app on play store

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2020 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK Get PDF here

 

 

 

3

Leave a Reply