English Quiz for SBI CLERK MAINS |17th August English Quiz

English Quiz for SBI CLERK MAINS 

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-5): Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

 

(A)This day last year was such a moment, an oracular dissertation on why and how we had arrived at August 5, 2019, and what lay ahead.

(B)The dismemberment and downgrading of J & K, were decisions of a popularly elected government, the most handsomely mandated executive in decades.

(C) It was a moment that defined to humanity yet again the fatal error of confusing elections, even popular elections, with democracy.

(D)The latter is not always the consequence of the former, it can often be its casualty.

(E)Most moments come to pass; some moments extend themselves in ways that they become annotations on eras.

 

Q1. Which of the following is THIRD sentence after rearrangement?

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans. 1.(c)

Exp. The correct sequence is EACDB.

(E)Most moments come to pass; some moments extend themselves in ways that they become annotations on eras.

(A)This day last year was such a moment, an oracular dissertation on why and how we had arrived at August 5, 2019, and what lay ahead.

(C) It was a moment that defined to humanity yet again the fatal error of confusing elections, even popular elections, with democracy.

(D)The latter is not always the consequence of the former, it can often be its casualty.

(B)The dismemberment and downgrading of J & K, were decisions of a popularly elected government, the most handsomely mandated executive in decades.

Hence, option (c) is the right answer choice.

Q2. Which of the following is SECOND sentence after rearrangement?

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans. 2.(a)

Exp. The correct sequence is EACDB.

(E)Most moments come to pass; some moments extend themselves in ways that they become annotations on eras.

(A)This day last year was such a moment, an oracular dissertation on why and how we had arrived at August 5, 2019, and what lay ahead.

(C) It was a moment that defined to humanity yet again the fatal error of confusing elections, even popular elections, with democracy.

(D)The latter is not always the consequence of the former, it can often be its casualty.

(B)The dismemberment and downgrading of J & K, were decisions of a popularly elected government, the most handsomely mandated executive in decades.

Hence, option (a) is the right answer choice.

Q3. Which of the following is last sentence after rearrangement?

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans. 3.(b)

Exp. The correct sequence is EACDB.

(E)Most moments come to pass; some moments extend themselves in ways that they become annotations on eras.

(A)This day last year was such a moment, an oracular dissertation on why and how we had arrived at August 5, 2019, and what lay ahead.

(C) It was a moment that defined to humanity yet again the fatal error of confusing elections, even popular elections, with democracy.

(D)The latter is not always the consequence of the former, it can often be its casualty.

(B)The dismemberment and downgrading of J & K, were decisions of a popularly elected government, the most handsomely mandated executive in decades.

Hence, option (b) is the right answer choice.

Q4. Which of the following is first sentence after rearrangement?

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.4. (e)

Exp. The correct sequence is EACDB.

(E)Most moments come to pass; some moments extend themselves in ways that they become annotations on eras.

(A)This day last year was such a moment, an oracular dissertation on why and how we had arrived at August 5, 2019, and what lay ahead.

(C) It was a moment that defined to humanity yet again the fatal error of confusing elections, even popular elections, with democracy.

(D)The latter is not always the consequence of the former, it can often be its casualty.

(B)The dismemberment and downgrading of J & K, were decisions of a popularly elected government, the most handsomely mandated executive in decades.

Hence, option (e) is the right answer choice.

Q5. Which of the following is fourth sentence after rearrangement?

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.5. (d)

Exp. The correct sequence is EACDB.

(E)Most moments come to pass; some moments extend themselves in ways that they become annotations on eras.

(A)This day last year was such a moment, an oracular dissertation on why and how we had arrived at August 5, 2019, and what lay ahead.

(C) It was a moment that defined to humanity yet again the fatal error of confusing elections, even popular elections, with democracy.

(D)The latter is not always the consequence of the former, it can often be its casualty.

(B)The dismemberment and downgrading of J & K, were decisions of a popularly elected government, the most handsomely mandated executive in decades.

Hence, option (d) is the right answer choice.

Directions (6-10): Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A)However, if J.S. Mill did not allow even the majority to delimit an individual’s freedom of expression — to avoid the ‘tyranny of the majority’

(B)This has given rise to the need for fact-checking to distinguish facts from false information.

(C)The world of social media has, in recent times, seen a deluge of extreme instances of freedom of expression.

(D)How can facts be called on to delimit it?

(E) I would like to argue that it is indeed intrinsic.

(F) More importantly, is fact-checking of free expression internal or external to liberalism?

Q6. If sentence (C), “The world of social media has, in recent times, seen a deluge of extreme instances of freedom of expression.” is first sentence in arrangement then which of the following is SECOND sentence after rearrangement?

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.6. (b)

Exp. The correct sequence is CBADFE.
(C)The world of social media has, in recent times, seen a deluge of extreme instances of freedom of expression.

(B)This has given rise to the need for fact-checking to distinguish facts from false information.

(A)However, if J.S. Mill did not allow even the majority to delimit an individual’s freedom of expression — to avoid the ‘tyranny of the majority’

(D)How can facts be called on to delimit it?

(F) More importantly, is fact-checking of free expression internal or external to liberalism?

(E) I would like to argue that it is indeed intrinsic.

Hence, option (b) is the right answer choice.

Q7. If sentence (C), “The world of social media has, in recent times, seen a deluge of extreme instances of freedom of expression.”is first sentence in arrangement then which of the following is fourth sentence after rearrangement?

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.7. (d)

Exp. The correct sequence is CBADFE.
(C)The world of social media has, in recent times, seen a deluge of extreme instances of freedom of expression.

(B)This has given rise to the need for fact-checking to distinguish facts from false information.

(A)However, if J.S. Mill did not allow even the majority to delimit an individual’s freedom of expression — to avoid the ‘tyranny of the majority’

(D)How can facts be called on to delimit it?

(F) More importantly, is fact-checking of free expression internal or external to liberalism?

(E) I would like to argue that it is indeed intrinsic.

Hence, option (d) is the right answer choice.

Q8. If sentence (C), “The world of social media has, in recent times, seen a deluge of extreme instances of freedom of expression.” is first sentence in arrangement then which of the following is THIRD sentence after rearrangement?

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.8. (a)

Exp. The correct sequence is CBADFE.
(C)The world of social media has, in recent times, seen a deluge of extreme instances of freedom of expression.

(B)This has given rise to the need for fact-checking to distinguish facts from false information.

(A)However, if J.S. Mill did not allow even the majority to delimit an individual’s freedom of expression — to avoid the ‘tyranny of the majority’

(D)How can facts be called on to delimit it?

(F) More importantly, is fact-checking of free expression internal or external to liberalism?

(E) I would like to argue that it is indeed intrinsic.

Hence, option (a) is the right answer choice.

Q9. If sentence (C), “The world of social media has, in recent times, seen a deluge of extreme instances of freedom of expression.” is first sentence in arrangement then which of the following is fifth sentence after rearrangement?

(a) A

(b) F

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.9. (b)

Exp. The correct sequence is CBADFE.
(C)The world of social media has, in recent times, seen a deluge of extreme instances of freedom of expression.

(B)This has given rise to the need for fact-checking to distinguish facts from false information.

(A)However, if J.S. Mill did not allow even the majority to delimit an individual’s freedom of expression — to avoid the ‘tyranny of the majority’

(D)How can facts be called on to delimit it?

(F) More importantly, is fact-checking of free expression internal or external to liberalism?

(E) I would like to argue that it is indeed intrinsic.

Hence, option (b) is the right answer choice.

Q10. If sentence (C), “The world of social media has, in recent times, seen a deluge of extreme instances of freedom of expression.” is first sentence in arrangement then which of the following is last sentence after rearrangement?

(a) A

(b) F

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.10 (e)

Exp. The correct sequence is CBADFE.
(C)The world of social media has, in recent times, seen a deluge of extreme instances of freedom of expression.

(B)This has given rise to the need for fact-checking to distinguish facts from false information.

(A)However, if J.S. Mill did not allow even the majority to delimit an individual’s freedom of expression — to avoid the ‘tyranny of the majority’

(D)How can facts be called on to delimit it?

(F) More importantly, is fact-checking of free expression internal or external to liberalism?

(E) I would like to argue that it is indeed intrinsic.

Hence, option (e) is the right answer choice.

Attempt on APP

Attempt CA QUIZ

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

Prelims

Online Mock Test Available on App as well as Web:

Ambitious baba app on play store

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2020 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION (DI) 2020 E-book Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK Get PDF here

 

 

3

Leave a Reply