English Quiz for SBI Clerk mains|15th July English Quiz

English Quiz for SBI Clerk /SBI PO 

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Q1. A Non-Resident Indian is often faced with the situation of …………………

(a) maintained a Rupee account in India.

(b) maintaining a Rupee account in India.

(c) maintains a Rupee account in India.

(d) maintaining a Rupee account in an India.

(e) maintain a Rupee account in India.

Answer & Explanation
Ans.1.(b)

Exp. “maintaining a Rupee account in India.” is grammatically and contextually correct here.

Q2. Remittance allowed from NRO is up to USD 1 million net of applicable taxes in a financial year after giving undertaking …………………

(a) along with a certificate from a chartered accountant.

(b) between with a certificate from a chartered accountant.

(c) along with a certificate from an chartered accountant.

(d) along with a certificate from a chartered accountancy.

(e) along within a certificate from a chartered accountant.

Answer & Explanation
Ans.2.(a)

Exp.“along with a certificate from a chartered accountant.” is grammatically and contextually correct here.

Q3. The interest earned in NRO account and credit balances are subject to respective income tax bracket and are also subject ……………………….

(a) to applicable wealth and gift tax.

(b) to applicable wealthy and gift tax.

(c) to applicable wealth and gift taxation.

(d) in applicable wealth and gift tax.

(e) to application wealth and gift tax.

Answer & Explanation
Ans.3.(a)

Exp. “to applicable wealth and gift tax.” is grammatically and contextually correct here.

Q4. FCNR accounts eliminate the risks due to currency fluctuations since they are required to be maintained in foreign currencies and ……………………………..

(a) conversion for INR is not permissible.

(b) conversion to INR is not permission.

(c) conversion to INR will not permissible.

(d) conversion to INR is not permissible.

(e) convertible to INR is not permissible.

Answer & Explanation
Ans.4.(d)

Exp. “conversion to INR is not permissible.” will be correct. A noun, i.e., ‘conversion’ will be used here.

Q5. With little money and nowhere to stay, the man was desperate for work and willing to do anything ………………….

(a) to made some money

(b) to making some money

(c) to make some money

(d) to have make some money

(e) to had make some money

Answer & Explanation
Ans.5.(c)

Exp. “to make some money” is grammatically and contextually correct here.

Q6.  Although a screaming baby marred the beginning of Gail’s wedding ceremony, ……………………………

(a) the rest of the wedding went up beautifully.

(b) the rest of the wedding went beautiful.

(c) the resting of the wedding went beautifully.

(d) the rest of the wedding is beautifully.

(e) the rest of the wedding went beautifully. 

Answer & Explanation
Ans.6.(e)

Exp. “the rest of the wedding went beautifully.” is grammatically and contextually correct here.

Q7.  Because the seats don’t stretch back very far, you really …………………..

(a) can’t lie downs on the plane.

(b) can’t lied down on the plane.

(c) can’t be lie down on the plane.

(d) can’t lie down on the plane.

(e) can’t lies down on the plane.

Answer & Explanation
Ans.7.(d)

Exp.”can’t lie down on the plane.” is grammatically and contextually correct here. The correct form for the verb ‘lie’ is to be used.

Q8. Losing weight is possible, but only if you are able to pull yourself …………………….

(a) out off the rut and start exercising.

(b) out of the rut and start exercising.

(c) out in the rut and start exercising.

(d) out of the rut and starting exercising.

(e) out of the rut and starts exercising.

Answer & Explanation
Ans.8.(b)

Exp. “out of the rut and start exercising.” is grammatically and contextually correct here. ‘Rut’ means a habit or pattern of behaviour that has become dull and unproductive but is hard to change.

Q9. The pop festival passed off peacefully, despite ………………..

(a) the fears of local residents.

(b) the fearing of local residents.

(c) the feared of local residents.

(d) the fears off local residents.

(e) the fears of local residential.

Answer & Explanation
Ans.9.(a)

Exp. “the fears of local residents.” will be correct

Q10. Movie producers are considering a remake of the 1980 thriller, but need ………………………………..

(a) to determining a budget for the reproduction first.

(b) to determined a budget for the reproduction first.

(c) to determine a budget for the reproduction first.

(d) for determine a budget for the reproduction first.

(e) to determine an budget for the reproduction first.

Answer & Explanation
Ans.10.(c)

Exp.“to determine a budget for the reproduction first.” is grammatically and contextually correct. ‘To’ will take first form of verb here.

For More English quizzes click here 

Online Mock Test Available on App as well as Web:

Ambitious baba app on play store

You can also Read this:

 

SBI PO 2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

 

 

 

 

Leave a Reply