English Quiz for SBI Clerk Pre | 5th July June English Quiz

English Quiz for SBI Clerk Pre

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-10): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

Q1. (A) ambient air pollution together globally every year.

(B) accounts for 34% or 2.4 million of the seven million premature deaths caused by household and

(C) Southeast Asia region to aggressively address the double burden of household and ambient (outdoor) air pollution,

(D) The WHO has called upon member-countries in its

(E) saying the region, which comprises India,

(a) DCEBA

(b) DCBEA

(c) DBCEA

(d) DABCE

(e) DECBA

Answer & Explanation
Ans.1.(a)

Exp. DCEBA

Q2. (A) I must confess that I am intrigued by your invitation to me to join the members of the Indo-Korean War Veterans

(B) was the Chairman and General Thorat was the Commander of the Custodian Forces of India.

(C) It is of course true that

(D) in welcoming the new Ambassador from South Korea.

(E) I spent some few months of my life in Panmunjom in my capacity as Alternate Chairman of the Neutral Nations Repatriation Commission of which General Thimayya

(a) ACBED

(b) ADCBE

(c) ADCEB

(d) ABCDE

(e) AEDCB

Answer & Explanation
Ans.2.(c)

Exp. ADCEB

 

Q3. (A) held talks against a classic Chinese landscape of gardens and lakes, with and without aides.

(B) Indian and Chinese troops engaged in a tense stand-off lasting 73 days.

(C) on the high Himalayan plateau of Doklam on the borders of Bhutan, India and China, overlooking the vital Siliguri Corridor connecting ‘mainland’ India to the Northeastern States,

(D) The optics were reassuring and optimism about the outcome of these conversations was implied. Only a year ago,

(E) For the duration of a day and a half, the leaders of the world’s two most populous countries

(a) ECBDA

(b) EDCBA

(c) EACDB

(d) EADCB

(e) EBCDA

Answer & Explanation
Ans.3.(d)

Exp. EADCB

 

Q4. (A) The authorities may claim that the situation is stable but the daily litany of violence tells a different story.

(B) on different planes across the country.

(C) The authorities need to analyse why simultaneous upheavals are taking place

(D) Each day, a concatenation of events and situations are contributing to feelings of deep unease.

(E) Take internal security, for instance.

(a) CAEDB

(b) CEBAD

(c) CDEAB

(d) CBEAD

(e) CBDEA

Answer & Explanation
Ans.4.(e)

Exp. CBDEA

 

Q5. (A) Strong patent protection is a crucial part of this process.

(B) Transgenic technologies such as Bt cotton are an important part of India’s cotton production arsenal.

(C) that fail when used improperly, as was the case with Bollgard-2. The important thing for India

(D) They are not infallible. But this is true of all technologies, like antibiotics,

(E) is to keep incentivising the development of such technologies and to use them properly.

(a) BECDA

(b) BACDE

(c) BDAEC

(d) BCDAE

(e) BDCEA

Answer & Explanation
Ans.5.(e)

Exp. BDCEA

 

Q6. (A) It is not uncommon for batsmen

(B) of the supporting cast.

(C) to finish as part

(D) who began their careers as leading stroke-makers

(E) Age converts the carefree into the careworn.

(a) ABCDE

(b) ACBDE

(c) ADCBE

(d) ADEBC

(e) AECDB

Answer & Explanation
Ans.6.(c)

Exp. ADCBE

 

Q7. (A) and journalists are increasingly the targets of online smear campaigns

(B) by the most radical nationalists, who vilify them

(C) and even threaten physical reprisals.

(D) With Hindu nationalists trying to purge all manifestations of ‘anti-national’ thought

(E) from the national debate, self-censorship is growing in the mainstream media

(a) DEBCA

(b) DEABC

(c) DBCEA

(d) DACBE

(e) DCBEA

Answer & Explanation
Ans.7.(b)

Exp. DEABC

 

Q8. (A) The business model of platform companies,

(B) It demands a more transparent, trustworthy and accountable online ecosystem

(C) is central to the crisis.

(D) which collect data for monetisation,

(E) Hence, the EC recommendation focusses more on the role of platform companies.

(a) ADCEB

(b) ADCBE

(c) ABCED

(d) ACBDE

(e) AECDB

Answer & Explanation
Ans.8.(a)

Exp. ADCEB

 

Q9. (A) It has potentially sabotaged elections. Even as governments and social media companies grapple with methods

(B) of countering the publishing of fake news,

(C) a particularly alarming strain has come into existence recently, in the Rana Ayyub case.

(D) It has whipped up communal frenzy.

(E) Fake news has wreaked damage several times over the last few years.

(a) EADCB

(b) ECDBA

(c) EDCBA

(d) EDABC

(e) EBCDA

Answer & Explanation
Ans.9.(d)

Exp. EDABC

Q10. (A) This is a potential threat to anybody who has an online presence.

(B) It has been proven that false news spreads faster and farther than real news.

(C) there is absolutely no stopping them as they leap from group to group within seconds.

(D) Any attempts at correcting statements that are wrongly attributed to users will find a much more limited audience and once the screenshots reach WhatsApp,

(E) The damage to one’s reputation is immediate and impossible to completely reverse.

(a) ABDCE

(b) ABCDE

(c) ACDEB

(d) ADBCE

(e) AECDB

Answer & Explanation
Ans.10.(a)

Exp. ABDCE

Recommended PDF’s for 2021:

2021 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

 

 

3

Leave a Reply