GA/GK Questions Asked in ESIC UDC Mains 2019 : Memory Based Paper

GA/GK Questions Asked in ESIC UDC Mains 2019:

Employees’ State Insurance is a self-financing social security and health insurance (ESIC) conducted Upper Division Clerk (UDC) Mains exam 2019 on 1st September 2019. Exam is over now and candidates who have appeared in ESIC UDC Exam are eagerly waiting for GA/GK Questions Asked in ESIC UDC Mains Exam. So here we are come out with the GA Questions asked in todays ESIC UDC Mains 2019 Exam. Candidates who have appeared in the exam can match their attempted questions and Answer from below.

1). Venue of Olympic Games in 2022?

Ans: Beijing

2). First female governor in India?

Ans: Sarojini Naidu

3). G20 Summit 2019 Venue?

Ans: Osaka, Japan

4). T-20 World Cup 2020 Venue ?

Ans: Australia

5). Minister of MSME?

Ans: Mr. Nitin Gadkari

6). 3rd most populated country in world?

Ans: USA

7). 1st Rice production state in India?

Ans: West Bengal

8). 1st Life Insurance Company in India?

Ans: Oriental Life Insurance Company (1818)

9). “L” stands in ULIP?

Ans: Linked

10), City which declared as world heritage city in 2019 by UNESCO?

Ans: Jaipur

11). Which country has honored Ramnath Kovind with highest civilian award?

Ans: Croatia and Guinea

12). Author of the Book “Dreams from My Father”

Ans: Mr. Barack Obama

13). Currency of Oman?

Ans: Rial

14). In which year, NITI Aayog was established?

Ans: 2018 January 1st

15). Which is the Detroit City of India?

Ans: Chennai

16). Prime Minister of UK?

Ans: Boris Johnson

17). Capital of Hungary?

Ans: Budapest

18). Author of the book “Listening, Learning and Leading”

Venkaiah Naidu

19). Name the personality who received Bharat Ratna Award Posthumously in 2019?

Ans: Bhupen Hazarika

20). Minister of Labour and Employment?

Ans: Santhosh Gangwar

21). Name the river which is known as Sorrow of Bihar?

Ans: Kosi River

22).  Which state has built the First Atomic Power Plant in India?

Ans: Maharastra

23). Winner of FIFA Men’s World Cup in 2018?

Ans: France

24). Name the Indian Cricketer inducted in ICC Hall of Fame in 2019?

Ans: Sachin Tendulkar

25). Highest Straight Gravity Dam in India?

Ans: Bhakhra Dam

26). Government of India has cut the Rate of ESI contribution from 6.5% to?

Ans: 4%

27). HeadQuarter of SBI?

Ans: Mumbai

28). IAAF World Athletics Championships 2019 Venue ?

Ans: Doha, Qatar

29). Actress to win Data Saheb Phalke Excellence award in 2018?

Ans: Janhvi Kapoor

30). Zero budget was introducted by?

Ans: Subhash Padelkar

ESIC UDC Mains Exam Analysis, Review & Questions Asked 2019

Hindi Practice Ebook for RRB PO & Clerk Mains 2019 : Download PDF

RRB PO Mains Memory Based Paper 2018 : Attempt Online Now

Online Mock Test Available on App as well as Web:Ambitious baba app on play store

Best IBPS PO 2019 Online Test Series

RRB NTPC Test Series

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK Get PDF here

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Article
Author Rating
51star1star1star1star1star

Leave a Reply