RRB PO Reasoning Ability Quiz – 33

RRB PO Prelims Reasoning Ability Quiz

Reasoning Ability plays a very crucial role in every competitive examination. With consistent practice, candidates can ace this section in examination. In this article, we bring to you RRB PO Reasoning Ability Quiz to boost your preparation. This RRB PO Reasoning Ability Quiz contains various types of questions ranging from easy to difficult level. This RRB PO Reasoning Ability Quiz is absolutely FREE. Candidates will be provided with a detailed explanation of each question in this RRB PO Reasoning Ability Quiz. Question given in this RRB PO Reasoning Ability Quiz are based on the latest or updated exam pattern. In order to be able to answer questions quickly and efficiently in upcoming exams, aspirants must practice this RRB PO Reasoning Ability Quiz.

Directions (1-5): Study the following information carefully to answer the questions given below.
Eight friends i.e. A, B, C, D, E, F, G and H have seated around a circular table. Four of them faces towards Centre and rest faces opposite to centre. They like different chocolates i.e. Perk, Munch, Dairy milk, Snickers, Fruit n nut, Kitkat, Silk and 5-star. A sit opposite to D, who likes Kitkat. G does not like Perk. E sits 3rd right of D, who faces outside. There is one person sits between D and F, who is not an immediate neighbor of E. The one, who likes 5-star sits 3rd right of F. B is an immediate neighbor of D and sits 2nd right of E. The one, who sits opposite of E is H, who likes Snickers. H faces towards centre. C, who likes Fruit n nut is neighbor of A. The one, who likes Perk sits opposite of the one, who likes Dairy milk. G faces the direction, opposite of F’s direction. The immediate neighbors of A, faces towards centre. E likes Munch.
1. Who among the following likes 5-star?
(a) B
(b) C
(c) E
(d) A
(e) H

Answer & Explanation
Ans. a

 

2. Who among the following sits 3rd left of C?
(a) A
(b) C
(c) E
(d) D
(e) H

Answer & Explanation
Ans. d

 

3. Who among the following likes Silk?
(a) B
(b) C
(c) E
(d) A
(e) H

Answer & Explanation
Ans. d

 

4. Who among the following sits opposite to the one who likes Fruit n nut?
(a) E
(b) C
(c) B
(d) A
(e) H

Answer & Explanation
Ans. c

 

5. Who among the following sits immediate right of E?
(a) G
(b) C
(c) E
(d) A
(e) H

Answer & Explanation
Ans. a

 

Directions (6-10): Study the following information carefully to answer the questions given below.
Seven persons F, G, H, J, O, P, Q goes on different places viz. Church, Mall, Office, Parlor, Park, Shop, Temple on different days starting from Monday to Sunday. G goes to Church. More than three persons go to different places before G. Only one person goes between G and F. F does not go on Sunday. Only three persons go between O and Q. O goes before F. The one, who goes to Shop, goes immediately before the one, who goes to Parlor. P goes to Temple and J goes to Park and both of them goes after Wednesday. H does not go to Shop and Q does not go to Mall. The one, who goes to temple goes before the one who goes to Office.
6. Who among the following goes on Thursday?
(a) J
(b) P
(c) G
(d) F
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. b

7. H goes to which place?
(a) Office
(b) Parlor
(c) Mall
(d) Park
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. c

 

8. The one, who goes to Office, goes on which of the following day?
(a) Monday
(b) Wednesday
(c) Tuesday
(d) Friday
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. e

 

9. Which of the following combination is true regarding Q?
(a) Monday-Parlor
(b) Wednesday-park
(c) Tuesday- Malll
(d) Friday-Church
(e) Saturday-Office

Answer & Explanation
Ans. e

 

10. Four of the following are alike in a certain way so form a group, which among the following does not belong to that group?
(a) Sunday-J-Park
(b) Wednesday-F-Temple
(c) Tuesday- O-Parlor
(d) Friday-G- Office
(e) Thursday-P-Church

Answer & Explanation
Ans. a

Bank-and-Insurance-Mahacombo

Click to Buy Bank MahaCombo Package

Download Online Mock Test Mobile APP

Click here to buy RRB PO Prelims Test Series 

Recommended PDF’s for:

Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Reasoning Topic-Wise PDF Get PDF Here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here
3

Leave a Reply