SBI Clerk Pre-Reasoning Ability Quiz – 03

SBI Clerk Pre-Reasoning Ability Quiz 

Almost all major competitive exams in the country have a section on Reasoning Ability, and it is also one of the most scoring sections. Candidates can ace this section in exams if they practice regularly in a dedicated manner. So here we are providing you with the SBI Clerk Pre Reasoning Ability Quiz to help you prepare better. This SBI Clerk Pre Reasoning Ability Quiz includes all of the most recent pattern-based questions, as well as Previous Year Questions. This SBI Clerk Pre Reasoning Ability Quiz is totally FREE. Candidates will be provided with a detailed explanation of each question in this SBI Clerk Pre Reasoning Ability Quiz. Candidates must practice this SBI Clerk Pre Reasoning Ability Quiz to achieve a good score in the Reasoning Ability Section.

Directions (1 -5): Study the following information carefully to answer these questions.
Eight executives Mr.Mark, Mr.Kevin, Mr.Larry, Mr.Johnson, Mr.Devid, Mr.Joe, Mr.Albie and Mr.Paul are sitting around a circular table for a meeting. Mr.Joe is third to the right of Mr.Larry and second to the left of Mr.Johnson. Mr.Mark is to immediate left of Mr.Kevin. Mr.Paul is to immediate right of Mr.Johnson. Mr.Devid is third to the left of Mr.Albie.

1. Which of the following pairs of persons represent immediate neighbors of Mr.Joe?
(a) Mr.Johnson, Mr.Kevin
(b) Mr.Devid, Mr.Kevin
(c) Mr.Mark, Mr.Kevin
(d) Mr.Mark, Mr.Devid
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. b

2. In which of the following pairs the second person is second to the right of first person?
(a) Mr.Devid, Mr.Kevin
(b) Mr.Albie, Mr.Devid
(c) Mr.Paul, Mr.Larry
(d) Mr.Johnson, Mr.Joe
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. c

3. Which of the following is definitely correct?
(a) Mr.Johnson is to the immediate right of Mr.Paul
(b) Mr.Paul is second to the right of Mr.Larry
(c) Mr.Mark is to the immediate left of Mr.Larry
(d) Mr.Kevin is to the immediate right of Mr.Joe
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. e

4. Who is to the immediate right of Mr.Larry?
(a) Mr.Devid
(b) Mr.Kevin
(c) Mr.Albie
(d) Mr.Mark
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. d

5. Who is second to the left of Mr.Joe?
(a) Mr.Mark
(b) Mr.Paul
(c) Mr.Larry
(d) Mr.Johnson
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. a

Direction (6-10): Read the following information carefully and answer the question below-
Eight persons P, Q, R, S, T, U, V and W are sitting in a row facing north direction. Q is to the left of W. V sits second to the right of W. More than three persons sit between Q and V. S sits fourth to the left of R. U sits to the immediate left of S. Only one person sit in between T and U. T is not an immediate neighbour of P.
6. Who among the following sits at extreme left end?
(a) S
(b) P
(c) W
(d) T
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. d

7. Who among the following person sits fourth to the left of V?
(a) R
(b) P
(c) U
(d) W
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. c

8. How many people sit between S and P?
(a) Two
(b) Four
(c) One
(d) Three
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. c

9. Which of the following condition is true regarding P?
(a) P sits second to the left of S.
(b) P sits to the immediate right of R.
(c) P sits at one of the extreme end.
(d) P sits second to the left of R.
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. d

10. Who among the following person sits immediate right of S?
(a) R
(b) P
(c) U
(d) W
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. d

Click to Buy Bank MahaCombo Package

Download Online Mock Test Mobile APP

Recommended PDF’s for:

Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Reasoning Topic-Wise PDF Get PDF Here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here
3

Leave a Reply