Computer Awareness 12th November 2019: Updates Quiz

 

Computer Awareness 12th November 2019:Daily Computer Awareness quiz is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank, SSC & Railway Exams you can also read previous quizzes from Here

Q1. Outlook Express is a /an?

(a) E-mail client

(b) Scheduler

(c) Address Book

(d) All of the above

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.1.(d)

Q2. Which key should be pressed to start a new page in MS Word?

(a) Down Cursor Key

(b) Enter Key

(c) Shift + Enter

(d) Ctrl + Enter

(e) Shift + Ctrl + Enter

Answer & Explanation
Ans.2.(d)

Q3. Which type of software is similar to an accountant’s worksheet?

(a) Word Processing

(b) Database

(c) Spreadsheet

(d) Graphics

(e) File Manager

Answer & Explanation
Ans.3.(c)

Q4. The network connecting several computers all over the world is?

(a) Intranet

(b) Internet

(c) Arpanet

(d) Network

(e) LAN

Answer & Explanation
Ans.4.(b)

Q5. In Windows by default the files when deleted are sent to?

(a) Dust Bin

(b) Recycle Bin

(c) Waste Bin

(d) Recycle Waste Bin

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.5.(b)

Q6. Which of the following is an operating system?

(a) MS windows

(b) Mac

(c) MS Dos

(d) Windows NT

(e) All of the above

Answer & Explanation
Ans.6.(e)

Q7. A Terminal that cannot process any information is called ?

(a) Direct Access Terminal           

(b) Intelligent Terminal

(c) Smart Terminal

(d) Blind Terminal

(e) Dumb Terminal

Answer & Explanation
Ans.7.(e)

Q8. The Keys labeled 0-9 on the keyboard are called?

(a) Function Keys

(b) Numeric Keys

(c) Typewriter Keys

(d) Special Keys

(e) Alpha Keys

Answer & Explanation
Ans.8.(b)

Q9. The most popular internet activity is ?

(a) Downloading Music

(b) Watching movie trailers

(c) Shopping for books

(d) E-mailing

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.9.(d)

Q10. In a spreadsheet, a cell is defined as the?

(a) intersection of a table and a tuplet

(b) intersection of a file and a database

(c) intersection of a row and column

(d) intersection of a field and a record

(e) None of these

Answer & Explanation
Ans.10.(c)

Related Links

For computer Notes

 

Leave a Reply