Current Affairs 15th November 2019 Daily GK updates quiz

Current Affairs 18th November 2019: Daily GK updates quiz
Daily gk updates and Current affairs is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank

Q1. Which of the following day is observed as World Diabetes Day (WDD)?

(a) 12 November

(b) 13 November

(c) 14 November

(d) 15 November

(e) 16 November

Answer & Explanation
Ans.1.(c)

Exp. The World Diabetes Day (WDD) was observed globally on 14 November.

Q2. What is the theme of International Conference on Yoga 2019?

(a) FitnessLife

(b) Aasana

(c) Jogasana

(d) Yoga for Heart Care

(e) Yoga Fit

Answer & Explanation
Ans.2.(d)

Exp. Ministry of AYUSH is organizing the International Conference on Yoga on 15-16 November 2019. The theme of the conference is ‘Yoga for Heart Care’.

 

Q3. Where was National Statistical Commission inaugurated the 27th Conference of Central and State Statistical Organizations (COCSSO) 2019?

(a) Dehradun, Uttarkhand

(b) Kolkata, West Bengal

(c) Mumbai, Maharashtra

(d) Gandhinagar, Gujarat

(e) Lucknow, Uttar Pradesh

Answer & Explanation
Ans.3.(b)

Exp. National Statistical Commission inaugurated the 27th Conference of Central and State Statistical Organizations (COCSSO) at Kolkata, West Bengal.

Q4. What is the theme of “World Diabetes Day” 2019?

(a) Go Blue for Breakfast

(b) Family and Diabetes

(c) Our Right to a Healthy Future

(d) Eyes on Diabetes

(e) Healthy Eating

Answer & Explanation
Ans.4.(b)

Exp. The World Diabetes Day (WDD) was observed globally on 14 November. The theme for diabetes awareness month and World Diabetes Day 2019 “Family and Diabetes”.

Q5. Where was India-ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) Business Summit 2019 held?

(a) Shimla

(b) Pune

(c) Kanpur

(d) New Delhi

(e) Mumbai

Answer & Explanation
Ans.5.(d)

Exp. The Union Minister of State (I/C) Development of North Eastern Region (DoNER), has addressed the India-ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) Business Summit 2019 in New Delhi.

Q6. Who among the following minister took charge as the Union Minister of Heavy Industries and Public Enterprises?

(a) Arjun Munda

(b) Subrahmanyam Jaishankar

(c) Prakash Javadekar

(d) Harsimrat Kaur Badal

(e) Thaawar Chand Gehlot

Answer & Explanation
Ans.6.(c)

Exp. Prakash Javadekar took charge as the Union Minister of Heavy Industries and Public Enterprises. This decision was taken after Shiv Sena leader Arvind Sawant resigned from the Union Cabinet.

Q7. India Tourism Development Corporation (ITDC) has appointed ____________________ as the new Chairman and Managing Director. 

(a) Bibhuti Bhushana Dash

(b) Bandhula Sagar

(c) Rupinder Brar

(d) Meenakshi Sharma

(e) G Kamala Vardhana Rao

Answer & Explanation
Ans.7.(e)

Exp. India Tourism Development Corporation (ITDC) has appointed G Kamala Vardhana Rao as the new Chairman and Managing Director.

 

Q8. Where was International Conference on Yoga 2019 was organised?

(a) Shimla, Himachal Pradesh

(b) Chandigarh, Punjab

(c) Mysuru, Karnataka

(d) Lucknow, Uttar Pradesh

(e) Pune, Maharashtra

Answer & Explanation
Ans.8.(c)

Exp. Ministry of AYUSH is organizing the International Conference on Yoga on 15-16 November 2019 at Mysuru, Karnataka.

Q9. What is the theme of 27th Conference of Central and State Statistical Organizations (COCSSO) 2019?

(a) New Technologies Construction

(b) Emerging Technologies Distribution

(c) Agriculture and Farmers' Welfare

(d) Sustainable Development Goals

(e) Quality Assurance in Official Statistics

Answer & Explanation
Ans.9.(d)

Exp. National Statistical Commission inaugurated the 27th Conference of Central and State Statistical Organizations (COCSSO). The theme of this conference was “Sustainable Development Goals (SDGs)”.

Q10. British-Dutch consumer goods company Unilever named non-executive director _________________________ as its new chairman to utilise his deep experience across consumer goods and logistics industries.

(a) Youngme Moon

(b) Alan Jope

(c) Nils Andersen

(d) Marijn Dekkers

(e) Graeme Pitkethly

Answer & Explanation
Ans.10.(c)

Exp. British-Dutch consumer goods company Unilever named non-executive director Nils Andersen as its new chairman to utilise his deep experience across consumer goods and logistics industries.

Online Mock Test Available on App as well as Web:Ambitious baba app on play store

IBPS Clerk 2019 new

NABARD DA (1)

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

Leave a Reply