Current Affairs 18th October 2019 Daily GK updates quiz

Current Affairs 18th October 2019: Daily GK updates quiz
Daily gk updates and Current affairs is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank

Q1. Which country has approved a new tax on digital companies, including U.S. tech giants, as part of its 2020 draft budget?

(a) Russia

(b) Italy

(c) China

(d) Germany

(e) USA

Answer & Explanation
Ans.1.(b)

Exp. Italy approved a new tax on digital companies, including U.S. tech giants, as part of its 2020 draft budget on October 16. The levy, due to be introduced from next year, will oblige companies such as Facebook, Google and Amazon, to pay a 3% levy on internet transactions, according to a text of the draft budget. The Italian scheme is expected to yield about 600 million euros ($662 million) a year.

Q2. Who has been named orchestra of the year at the 2019 Gramophone Awards?

(a) Saito Kinen Orchestra

(b) Metropolitan Opera Orchestra

(c) Mariinsky Theatre Orchestra

(d) Symphony Orchestra

(e) Philharmonic Orchestra

Answer & Explanation
Ans.2.(e)

Exp. Hong Kong Philharmonic Orchestra has been named orchestra of the year at the 2019 Gramophone Awards.

Q3. Who among the following has been elected vice-chairman of World Steel Association?

(a) Pallonji Mistry

(b) Lakshmi Niwas Mittal

(c) Sajjan Jindal

(d) T V Narendran

(e) Arcelor Mittal

Answer & Explanation
Ans.3.(c)

Exp. The World Steel Association (Worldsteel) has elected Sajjan Jindal, Chairman and Managing Director, JSW Steel, as Vice-Chairman of the association for one year.

Q4. England all-rounder _________________ has announced her retirement from international cricket. Gunn, who is England’s most capped player in T20Is, made 259 appearances for her country, winning 3 World Cups and five Ashes series.

(a) Natalie Sciver

(b) Amy Jones

(c) Danielle Hazell

(d) Jennifer Louise Gunn

(e) Fran Wilson

Answer & Explanation
Ans.4.(d)

Exp. England all-rounder Jennifer Louise Gunn has announced her retirement from international cricket. Gunn, who is England’s most capped player in T20Is, made 259 appearances for her country, winning 3 World Cups and five Ashes series.

Q5. A new book titled “India in a Warming World: Integrating Climate Change and Development” is set to release on November 2019. This book is edited by ____________.

(a) Aroon Purie

(b) Navroz K Dubash

(c) Zafarul Islam Khan

(d) Fareed Zakaria

(e) Arun Shourie

Answer & Explanation
Ans.5.(b)

Exp. A new book titled “India in a Warming World: Integrating Climate Change and Development” is set to release on November 2019. The book is edited by Navroz K Dubash.

Q6. The Tamil Nadu government constituted two committees to deal over water disputes with Kerala relating to the Parambikulam-Aliyar Project (PAP) and the Pandiyar-Punnampuzha project. Who among the following lead both the committees?

(a) K. Manivasan              

(b) T. M. Vijay Bhaskar

(c) Parimal Rai

(d) D. S. Dhesi

(e) R. Subramanian

Answer & Explanation
Ans.6.(a)

Exp. The Tamil Nadu government constituted two committees to deal over water disputes with Kerala relating to the Parambikulam-Aliyar Project (PAP) and the Pandiyar-Punnampuzha project. Secretary of Tamil Nadu’s Public Works Department (PWD) K. Manivasan would lead both the committees constituted by the State government.

Q7. What is the name of retail showroom which was inaugurated by Jammu and Kashmir Governor Satya Pal Malik?

(a) J&K Mall

(b) J&K Multiplex

(c) J&K Market

(d) J&K Dukaan

(e) J&K Bazar

Answer & Explanation
Ans.7.(e)

Exp.Jammu and Kashmir Governor Satya Pal Malik has inaugurated J&K Bazar. J&K Bazar is a retail showroom of authentic Jammu Kashmir Handicrafts, Handlooms, Silk, Agro-based products and Restaurant serving Authentic Kashmiri Cuisine at J&K House in New Delhi.

Q8. Union Road Transport and Highways Minister Nitin Gadkari has announced the naming of new National Highway No. __________ as “Shri Guru Nanak Dev Ji Marg”.

(a) 907A

(b) 707A

(c) 505A               

(d) 703AA

(e) 709AD

Answer & Explanation
Ans.8.(d)

Exp. Union Road Transport and Highways Minister Nitin Gadkari has announced the naming of new National Highway No. 703AA as “Shri Guru Nanak Dev Ji Marg.”

Q9. What is the name of two robots in 1st Robo Chef Restaurant in Odisha?

(a) Diyara and Daiwik

(b) Ayan and Yuvan

(c) Champa and Chameli

(d) Inaaya and Viaan

(e) Atharv and Ayansh

Answer & Explanation
Ans.9.(c)

Exp. Odisha’s smart city Bhubaneswar gets it 1st Robo Chef Restaurant in Odisha. The Robot Restaurant opened at the Infocity DLF tower of Bhubaneswar claims to be the first restaurant in Eastern India where two indigenously developed robots, ‘Champa’ and ‘Chameli’ are engaged.

Q10. How many year after National Council of Educational Research and Training (NCERT) is planning to review the National Curriculum Framework (NCF) in accordance with new national education policy (NEP) and set up a committee for the purpose?

(a) 17 Years

(b) 16 Years

(c) 15 Years

(d) 14 Years

(e) 13 Years

Answer & Explanation
Ans.10.(d)

Exp. National Council of Educational Research and Training (NCERT) is planning to review the 14-year-old National Curriculum Framework (NCF) in accordance with new national education policy (NEP) and set up a committee for the purpose.

Read in English

Attempt Current Affairs Quiz Based on 1st October 2019

Online Mock Test Available on App as well as Web:Ambitious baba app on play store

IBPS Clerk 2019 new

NABARD DA (1)

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

 

Leave a Reply