Current Affairs 22nd October 2019 Daily GK updates quiz

Current Affairs 22nd October 2019: Daily GK updates quiz
Daily gk updates and Current affairs is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank

Q1. Name the Indian cricketer who recently smashed the former Australia cricketer Don Bradman’s record of highest average in Test cricket on home soil.

(a) Virat Kohli

(b) Cheteshwar Pujara

(c) Ajinkya Rahane

(d) Prithvi Shaw

(e) Rohit Sharma

Answer & Explanation
Ans.1.(e)

Exp. Indian cricketer Rohit Sharma smashed the former Australia cricketer Don Bradman’s record of highest average in Test cricket on home soil.

Q2. Government of India has decided to open the entire area from ____________________ base camp to Kumar Post to boost tourism in Ladakh.

(a) Awantipur

(b) Palam

(c) Siachen

(d) Pathankot

(e) Sarsawa

Answer & Explanation
Ans.2.(c)

Exp. Government of India has decided to open the entire area from Siachen base camp to Kumar Post to boost tourism in Ladakh.

Q3. SBI Card announced the launch of ‘SBI Card Pay’, a feature which allows contactless payment using mobile phones at PoS terminals. Who is the CEO of SBI Card?

(a) Hardayal Prasad

(b) Aditya Puri

(c) Sandeep Bakhshi

(d) Rajiv Kumar

(e) Ajaypal Singh Banga

Answer & Explanation
Ans.3.(a)

Exp.  SBI Card announced the launch of ‘SBI Card Pay’, a feature which allows contactless payment using mobile phones at PoS terminals. CEO of SBI Card: Hardayal Prasad.

Q4. Name the campaign launched by the United Nations World Food Programme to raise awareness and take steps against hunger and malnutrition in India.

(a) Feed Our Children

(b) Feed Our Future

(c) Feed The Needy

(d) Feed The Hungry

(e) Feed Our Infants

Answer & Explanation
Ans.4.(b)

Exp. The United Nations World Food Programme has launched a cinema advertisement campaign ‘Feed Our Future’ to raise awareness and take steps against hunger and malnutrition in India.

Q5. Dhyanchand award recipient Dadu Chougule passed away recently. He had won the titles ‘Rustum-e-Hind’ and ‘Mahan Bharat Kesari’ in national-level tournaments. He was associated with which sport?

(a) Wrestling

(b) Shooting

(c) Snooker

(d) Hockey

(e) Cricket

Answer & Explanation
Ans.5.(a)

Exp. Dhyanchand award recipient Wrestler Dadu Chougule passed away recently. He had won the titles ‘Rustum-e-Hind’ and ‘Mahan Bharat Kesari’ in national-level tournaments.

Q6. The world’s oldest 8,000-year-old natural pearl named ‘Abu Dhabi Pearl’ has been discovered on an ___________________ Island off Abu Dhabi.

(a) Dalma

(b) Abu al Abyad

(c) Sir Bani Yas

(d) Marawah

(e) Al-Aryam Island

Answer & Explanation
Ans.6.(d)

Exp. The world’s oldest 8,000-year-old natural pearl named ‘Abu Dhabi Pearl’ has been discovered on an Marawah Island off Abu Dhabi.

Q7. Who among the following defeated Slovenian player Nastja Kolar by 7-5, 1-6, 6-3 in the summit clash of the $25,000 ITF women’s tennis tournament in Lagos, Nigeria?

(a) Ankita Raina

(b) Zeel Desai

(c) Sabine Lisick

(d) Mahak Jain

(e) Riya Bhati

Answer & Explanation
Ans.7.(e)

Exp. Riya Bhati defeated Slovenian player Nastja Kolar of Slovenia 7-5, 1-6, 6-3 in the summit clash of the $25,000 ITF women’s tennis tournament in Lagos, Nigeria.

Q8. Which state has topped the list with 56,011 cases in cases of crime against women according to the “Crime in India Report 2017”?

(a) Madhya Pradesh

(b) Arunachal Pradesh

(c) Himachal Pradesh

(d) Tamil Nadu

(e) Uttar Pradesh

Answer & Explanation
Ans.8.(e)

Exp.Uttar Pradesh topped the list with 56,011 cases in cases of crime against women according to the “Crime in India Report 2017”.

Q9. Name the Canadian player who has won the Stockholm Open title and became the 1st Canadian ATP singles champion since Milos Raonic won at Brisbane in January 2016.

(a) Vasek Pospisil

(b) Felix Auger Aliassime

(c) Denis Shapovalov

(d) Brayden Schnur

(e) Filip Peliwo

Answer & Explanation
Ans.9.(c)

Exp. Canadian player Denis Shapovalov has won the Stockholm Open title and became the 1st Canadian ATP singles champion since Milos Raonic won at Brisbane in January 2016.

Q10. Under the category of “false/fake news and rumours”, which state reported maximum incidents according to the “Crime in India Report 2017”?

(a) Haryana

(b) Rajasthan

(c) Kerala

(d) West Bengal

(e) Madhya Pradesh

Answer & Explanation
Ans.10.(e)

Exp. Under the category of “false/fake news and rumours” Madhya Pradesh reported maximum incidents according to the “Crime in India Report 2017”.

Read in English

Attempt Current Affairs Quiz Based on 1st October 2019

Online Mock Test Available on App as well as Web:Ambitious baba app on play store

IBPS Clerk 2019 new

NABARD DA (1)

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

Leave a Reply