Current Affairs 5th October 2019 Daily GK updates quiz

Current Affairs 5th October 2019: Daily GK updates quiz
Daily gk updates and Current affairs is playing a major role in any competitive exam. so here we are providing the current affairs quiz on daily basis for Bank

Q1. Who among the following has been recently appointed as a President of Mumbai Cricket Association?

(a) Jagdish Achrekar

(b) Shahalam Shaikh

(c) Sanjay Naik

(d) Vijay Patil

(e) Amol Kale

Answer & Explanation
Ans.1.(d)

Exp. Vijay Patil has been elected the president of Mumbai Cricket Association (MCA).

Q2. Which of the following date World Teachers’ Day is observed?

(a) October 1

(b) October 2

(c) October 3

(d) October 4

(e) October 5

Answer & Explanation
Ans.2.(e)

Exp. World Teachers’ Day or International Teachers’ Days is celebrated on October 5.

Q3. Name the following Judge who has been appointed as chief justice of Punjab and Haryana High Court?

(a) S Ravindra Bhat

(b) Ravi ShankerJha

(c) Hrishikesh Roy

(d) V Ramasubramanian

(e) Ajai Lamba

Answer & Explanation
Ans.3.(b)

Exp. Ravi ShankerJha has been appointed as chief justice of Punjab and Haryana High Court.

Q4. What is the theme of Goa Maritime Conclave (GMC)-2019 which was inaugurated by the National Security Advisor, Shri Ajit Kumar Doval, at Goa?

(a) Maritime education and training

(b) Shipping: indispensable to the world

(c) Common Maritime Priorities in IOR and need for Regional Maritime Strategy

(d) Building Stronger Maritime Partnerships in IOR

(e) Addressing Regional Maritime Challenges

Answer & Explanation
Ans.4.(c)

Exp. “Common Maritime Priorities in IOR and need for Regional Maritime Strategy” is the theme of Goa Maritime Conclave (GMC)-2019.

Q5. Name the following Judge who has been appointed as chief justice of Himachal Pradesh High Court?

(a) Krishna Murari

(b) Lingappa Narayana Swamy

(c) Ravi ShankerJha

(d) Indrajit Mohanty

(e) S Manikumar

Answer & Explanation
Ans.5.(b)

Exp. Lingappa Narayana Swamy has been appointed as chief justice of Himachal Pradesh High Court.

Q6. Name the following Judge who has been appointed as chief justice of Gauhati High Court?

(a) Hrishikesh Roy

(b) Ajai Lamba

(c) V Ramasubramanian

(d) Krishna Murari

(e) S Ravindra Bhat

Answer & Explanation
Ans.6.(b)

Exp. Ajai Lamba has been appointed as chief justice of Rajasthan High Court.

Q7. Name the following Judge who has been appointed as chief justice of Rajasthan High Court?

(a) Ajai Lamba

(b) Arup K Goswami

(c) JK Maheshwari

(d) Indrajit Mohanty

(e) Ravi Shanker Jha

Answer & Explanation
Ans.7.(d)

Exp. Indrajit Mohanty has been appointed as chief justice of Rajasthan High Court.

Q8. Name the Centenarian philatelist and coin collector who recently passed away?

(a) Boman Rashid Kohinoor

(b) Krishna Gopalkrishna Kadekodi

(c) Farook Khan

(d) Satyapriya Mohathero

(e) KPS Menon

Answer & Explanation
Ans.8.(b)

Exp. Centenarian philatelist and coin collector Krishna Gopal krishna Kadekodi passed away. He was 102.

Q9. Name the following Judge who has been appointed as chief justice of Sikkim High Court?

(a) Lingappa Narayana Swamy

(b) Ravi Shanker Jha

(c) Arup K Goswami

(d) Ravi ShankerJha

(e) Ajai Lamba

Answer & Explanation
Ans.9.(c)

Exp. Arup K Goswami has been appointed as chief justice of Sikkim High Court.

Q10. Which of the following State recently launched the Pragati Rath of the HDFC bank?

(a) Himachal Pradesh

(b) Punjab

(c) Uttar Pradesh

(d) Haryana

(e) Gujarat

Answer & Explanation
Ans.10.(a)

Exp. Himachal Pradesh Chief Minister Jai Ram Thakur launched the Pragati Rath of the HDFC bank.

Read in English

Attempt Current Affairs Quiz Based on 1st October 2019

Online Mock Test Available on App as well as Web:Ambitious baba app on play store

IBPS Clerk 2019 new

NABARD DA (1)

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

3

Leave a Reply