English language Quiz based on Error Detection

English language Quiz , based on Error Detection

Error Detection is an important component of English section in banking and other government examinations . Error Detection  becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for reading comprehension . We provide Error Detection quiz for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO,SSC exam. Error Detection  quiz is designed from beginner to advance level. Error Detection quiz involves all the types of Error Detection  for prelims and mains level. Our Error Detection  quiz will help many students in having a good grip on Error Detection  . Error Detection  quiz will increase their overall score. Error Detection  quiz is a must have tool to the marks.

Directions (1-10): Find out the error, if any. If there is no error, the answer is (e), i.e. No error. (Ignore the errors of punctuation, if any.)

Q1. His strictly discipline (a)/ had made him (b)/ very unpopular among (c)/ all the employees. (d)/ No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.1. (a)

Exp. Replace ‘Strictly’ with ‘strict’. Adverb never qualifies a Noun

Q2.       When the doctors found (a)/ that the player has taken (b)/ prohibited medicines, he reported (c)/ the matter to the team manager. (d)/ No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.2. (b)

Exp.  Use ‘had’ in place of ‘has’ because the sentence is in the past tense.

Q3. What you had said (a)/ about the employees was (b)/ found to be correct (c)/ but it could not be proved. (d)/ No error (e).

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.3. (c)

Exp.  When the verb ‘found’ is followed by an adjective, ‘to be’ is not used before the adjective. E.g. They were found safe and well. So, the sentence should be like ………… found correct ………

Q4. Our equipment gets damage (a)/ very often in summer (b)/ because there are (c)/ frequent power cuts. (d)/ No error (e)

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.4. (a)

Exp. Substitute ‘damaged’ for ‘damage’

Q5. Under the terms of the new deal (a)/ the channel can broadcast (b)/ the next cricket tournament to be (c)/ played among India and Australia. (d)/ No error (e)

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.5. (d)

Exp.Substitute ‘between’ for ‘among’

Q6. In order to streamline (a)/ the movement of vehicles during (b)/ the festival, traffic police have (c)/ chalked out diversion plans. (d)/ No error (e)

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.6. (e)

Exp. No correction required

Q7. (a) In the union Budget of 2002-2003, /(b) much of the problems related (c)/to human development /(d) have not been properly addressed. /(e) No error

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.7. (b)

Exp. Change ‘much of the problems’ to ‘many of the problems’. Because ‘much’ is used before uncountable nouns and ‘many’ is used before countable nouns. ‘Problem’ is a countable noun.

Q8. (a) It was apparent for (b)/ everyone present that if (c)/ the patient did not receive medical (d)/ attention fast, he would die. (e)/ No error.

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.8. (a)

Exp.  Use ‘to’ in place of ‘for’.

Q9. Whatever be the work (a)/ that which you undertake (b)/ put your best efforts (c)/ in it. (d)/ No error (e)

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.9. (b)

Exp. ‘That which’ is redundant; simply ‘that’ will do.

Q10. He has been working on (a)/ the problem from a long time (b)/ but is still not (c)/ able to solve it. (d)/ No error (e)

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)No Error

Answer & Explanation
Ans.10. (b)

Exp. The correct preposition is to be used. We work on something ‘for’ some time.

 

 

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Static GK Mock Test

Click here to Buy Static GK Online Test Series

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

3

Leave a Reply