English Quiz for IBPS PO MAINS | 20th November English Quiz

English Quiz for IBPS PO MAINS

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-8): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is (e). (Ignore errors of punctuation, if any.)

 

Q1. The landlord says (A)/ we can make (B)/ changes to the house (C)/ as long as they are not irrevocable (D)/ No error. (E)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.1. (e)

Exp. The sentence is grammatically correct.

Always remember that the mind’s eye, the heart’s content, the soul’s delight etc. are idiomatic.

Q2. All the flowers (A)/ in his garden will surely die (B)/ before the rains (C)/ will fall. (D)/ No error. (E)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.2. (d)

Exp. In place of ‘will fall’, only ‘fall’ will be used because future tense is not used if a clause starts with ‘before, if, when’, simple present tense is used in such cases.

Q3. The dog (A)/ I have bought (B)/ looks more ferocious (C)/ than you have. (D)/ No error. (E)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.3. (d)

Exp. Add ‘the one’ after ‘than’ because comparison is between the two dogs that means comparison is between ‘the dog I have’ and ‘the dog you have’. Therefore other ‘the dog’ must be replaced by ‘the one’.

Ex. These new books are better than those old ones. (Here ones= books)

Q4. Everybody (A)/ were in a(B)/ very relaxed (C)/ and jolly mood (D)/ No error

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.4. (b)

Exp. ‘were’ should be replaced by ‘was’.

Q5. This book is (A)/ undoubtedly preferable than (B)/ that in many respects and its printing (C)/ is also comparatively good. (D)/ No error. (E)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.5. (b)

Exp. In place of ‘than’, ‘to’ will be used. Always remember preposition ‘to’ is used after preferable/ prefer and not conjunction ‘than’.

Q6. The audience will flock (A)/ to his concerts to hear him to sing (B)/ as they perceive a sense of purity and piquancy in his music that is hard (C)/ to come by today. (D)/ No error. (E)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.6. (b)

Exp. ‘to’ will not be used because the correct syntax ‘hear + object + V1’ is used.

Ex. I heard him sing.

Q7. The judges (A)/ will ruminate (B)/ in the evidence (C)/ before deciding upon a verdict. (D)/ No Error (E)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.7. (c)

Exp. ‘in’ should be replaced by ‘over’

Q8. The security agent (A)/ told me my credit card (B)/ alone would not (C)/ suffice as a form of identification(D)/ No Error (E)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans. 8.(e)

Exp. The sentence is grammatically correct.

Directions (9-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.

The researchers first asked a narrow, ___(9)____ question about whether people paid others to do “unenjoyable daily tasks,” such as domestic work, to be able to “___(10)____ their free time.”

Q9. (a) personal
(b) common
(c) ignorant
(d) specific
(e) strict

Answer & Explanation
Ans.9. (d)

Exp. ‘specific’ is the correct word that fits to the blank as the word before blank (narrow) is pointing to a particular question. All other options are irrelevant.

Q10. (a) unite
(b) procurement
(c) store
(d) gathering
(e) increase

Answer & Explanation
Ans.10. (e)

Exp. The phrase here is “…….their free time”. We cannot use ‘unite’, ‘procure’, ‘store’ or ‘gather’ for time. Hence ‘increase’ is the correct word that fits in the blank and hence is the correct option.

For More English quizzes click here 

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

yeearly

Online Mock Test Available on App as well as Web:

SBI Clerk 2020

Ambitious baba app on play store

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2020 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK Get PDF here

 

 

 

 

Leave a Reply