English Quiz for IBPS PO MAINS | 22nd December English Quiz

English Quiz for IBPS PO MAINS

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-4): In each of the questions given below sentence is given with three words in bold. Choose the option which gives the correct sequence of these words to make the sentence grammatically and contextually correct.
Q1. Airline officials announcements (A) to make banned (B) reminding passengers about continue (C) items that cannot be brought onboard aircrafts.
(a)CAB
(b)BAC
(c)CBA
(d)ACB
(e)ABC

Answer & Explanation
Ans.1.(a)
Exp. The correct sequence is CAB: Airline officials continue (C) to make announcements (A) reminding passengers about banned (B) items that cannot be brought onboard aircrafts.

Q2. If two people or groups are in disagreement (A) , they have had a serious conflict (B) or argument and have not yet reached (C) agreement.
(a)ABC
(b)CBA
(c)BAC
(d)CAB
(e)BCA

Answer & Explanation
Ans.2.(c)
Exp. The correct sequence is BAC: If two people or groups are in conflict (B), they have had a serious disagreement (A) or argument and have not yet reached (C) agreement.

Q3. Purchasing power parity or PPP is a compare (A) of prices in different countries that uses the measurement (B) of specific goods to prices (C) the absolute purchasing power of the countries’ currencies.
(a)ACB
(b)CAB
(c)CBA
(d)ABC
(e)BCA

Answer & Explanation
Ans.3.(e)

Q4. The island nation, where measles is a campaigns (A) infection, has also carried out periodical mass vaccination notifiable (B) to reach the small pockets of unimmunized (C) children.
(a)BAC
(b)CAB
(c)ACB
(d)ABC
(e)CBA

Answer & Explanation
Ans.4.(a)
Exp. The correct sequence is BAC: The island nation where measles is a notifiable infection, has also carried out periodical mass vaccine campaigns to reach the small pockets of unimmunized.

Directions (5-7): Which of the following phrase/word from the option (a), (b), (c),(d) given below each sentence should replace the phrase printed in the bold letters to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct as it is, mark (e) i.e. “no replacement required as answer.
Q5. Any amendment to a law were bound to be viewed with suspicion.
(a)are bounded to be viewed
(b)is bound to be viewed
(c)is bind to be viewing
(d)have been bound to be view
(e)No replacement required

Answer & Explanation
Ans.5.(b)

Q6. The present leaders have to decide whether to stand down and hand over to be a younger generation.
(a)handing to over
(b)handed over to be
(c)hand over to
(d)handing over to
(e)No replacement required

Answer & Explanation
Ans.6.(c)
Exp. The present leaders have to decide whether to stand down and hand over to a younger generation. If you hand over to someone or hand something over to them, you give them the responsibility for dealing with a particular situation or problem.

Q7. When they travel in mixed flocks, birdwatchers refer to the grouping as “mixed-hunting parties”.
(a)Referring to the group
(b)Referred to the group
(c)Refer by the grouping
(d)Referring by the group
(e)No replacement required

Answer & Explanation
Ans.7.(e)
Exp. The sentence is grammatically correct.

Directions (8-10): In each of the following question below, a sentence has been divided into five parts. Rearrange the parts of the sentence to make a grammatically correct and contextually meaningful sentence.
Q.8 (A) Fair trade and organic certification
(B) a professor of anthropology explores how
(C) are challenging traditional tea
(D) production orthodoxies
(E) in Darjeeling
(a) DABEC
(b)CAEDB
(c)BACDE
(d)ACEDB
(e)AEBDC

Answer & Explanation
Ans.8.(c)
Exp. The correct sequence is BACDE. A professor of anthropology explores how fair trade and organic certification are challenging traditional tea production orthodoxies in Darjeeling

Q9. (A) British Indian history
(B) of 1919 in Amritsar
(C) The Jallianwala Bagh massacre
(D) "shameful scar" on
(E) as a
(a)CBEDA
(b)CBEAD
(c)CDAEB
(d)BEADC
(e)BEDAC

Answer & Explanation
Ans.9.(a)
Exp. The correct sequence is CBEDA. The Jallianwala Bagh massacre of 1919 in Amritsar as a “shameful scar” on British Indian history.

Q10. (A) an archaic model that
(B) unchanged over the years
(C) was established on
(D) the Indian education system
(E) has remained largely
(a)ABCDE
(b)DCABE
(c)ABECD
(d)DCAEB
(e) CBEDA

Answer & Explanation
Ans.10.(d)
Exp. The correct sequence is DCAEB: The Indian education system was established on an archaic model that has remained largely unchanged over the years.

For More English quizzes click here 

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

yeearly

Online Mock Test Available on App as well as Web:

SBI Clerk 2020

Ambitious baba app on play store

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2020 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK Get PDF here

 

 

3

Leave a Reply