English Quiz for IBPS PO PRE|11th September English Quiz

English Quiz for IBPS PO PRE

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word that fits the blank.           

In these days of economic liberalization, globalization, etc. materialistic values have assumed (1) importance. Money, physical comforts and luxuries are the most sought after aspects. There has been (2) competition. Such competition (3) stress. The stress leads to (4) of health of the people. Indian culture has (5) its striking uniqueness, as against the Western culture, in the fact that there is a (6) place for spiritualism in the value system in all walks of life. The spirituality is a very (7) force which helps us in maintaining our physical and mental health. It gives us (8) to cope with the stress. Westerners have now (9) the importance of spirituality and, therefore, they have started (10) us in the matter of spirituality.

Q1. (a) usual                         

(b) little               

(c) tangible

(d) least                                  

(e) greater

Answer & Explanation
Ans.1. (e)

Exp. greater

Q2. (a) critical                      

(b) unhealthy                    

(c) unequalled

(d) no                                   

(e) absolute

Answer & Explanation
Ans.2. (b)

Exp. unhealthy

Q3. (a) releases                                 

(b) deserves                      

(c) generates

(d) demonstrates              

(e) suppresses

Answer & Explanation
Ans.3. (c)

Exp. generates

Q4. (a) neglect                     

(b) illness                            

(c) generation

(d) deterioration               

(e) encroachment

Answer & Explanation
Ans.4.(d)

Exp. deterioration

Q5. (a) maintained                           

(b) illustrated                    

(c) marginalised

(d) bestowed                     

(e) forsaken

Answer & Explanation
Ans.5.(b)

Exp. illustrated

Q6. (a) vast                           

(b) brief                               

(c) formal

(d) clean                                

(e) distinct

Answer & Explanation
Ans. 6.(e)

Exp. distinct

Q7. (a) dormant                                

(b) dedicated                    

(c) vital

(d) common                        

(e) dynamic

Answer & Explanation
Ans. 7.(c)

Exp. vital

Q8. (a) strength                                  

(b) tips                 

(c) clearance

(d) sermons                         

(e) ideals

Answer & Explanation
Ans.8.(a) 

Exp. strength

Q9. (a) informed                                 

(b) narrated                       

(c) intensified

(d) realised                          

(e) invented

Answer & Explanation
Ans.9. (d)

Exp. realised

Q10. (a) encouraging        

(b) imitating                       

(c) blaming

(d) preaching                       

(e) assuming

Answer & Explanation
Ans.10.(b)

Exp. imitating

For More English quizzes click here 

Online Mock Test Available on App as well as Web:

Ambitious baba app on play store

You can also Read this:

 

SBI PO 2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply