English Quiz for RBI Assistant Mains |13th August English Quiz

English Quiz for RBI Assistant Mains:

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-10): In the following passage, there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

 The dwarf ___(1)___ Ceres, an enigmatic rocky body inhabiting the main asteroid belt ___(2)___ Mars and Jupiter, ___(3)___ rich with ice just beneath its dark surface, scientists said in research that may ___(4)___ light on the early history of the solar system.

The discovery, reported in a pair of studies published in the ___(5)___ Science and Nature Astronomy, could bolster fledgling commercial ___(6)___ to mine asteroids for water and other ___(7)___ for robotic and eventual human expeditions beyond the moon.

Nasa’s Dawn spacecraft has been orbiting Ceres, the largest of thousands of rocky bodies located in the main asteroid belt, ___(8)___ March 2015 following 14-month study of Vesta, the second-largest object in the asteroid ___(9)___.

The studies ___(10)___ that Ceres is about 10% water, now frozen into ice, according to physicist Thomas Prettyman of the Planetary Science Institute in Tucson, Arizona, one of the researchers.

Q1. (a) satellite                 (b) body               (c) asteroid         (d) planet            (e) star

Answer & Explanation
Ans.1. (d)

Exp. planet

Q2. (a) over                        (b) orbiting         (c) among            (d) on                    (e) between

Answer & Explanation
Ans.2. (e)

Exp. between

Q3. (a) is                              (b) are                  (c) having            (d) has been      (e) was

Answer & Explanation
Ans. 3.(a)

Exp. is 

Q4. (a) reflect   (b) focus              (c) highlight        (d) shed               (e) transfer

Answer & Explanation
Ans.4. (d)

Exp. shed

Q5. (a) journals                 (b) newspaper   (c) novel             (d) book               (e) blog

Answer & Explanation
Ans.5. (a)

Exp. journals 

Q6. (a) opts                        (b) resolves        (c) endeavors   (d) plans              (e) seeks

Answer & Explanation
Ans. 6.(c)

Exp. endeavors

Q7. (a) minerals                (b) necessities                   (c) resources      (d) materials      (e) metals

Answer & Explanation
Ans.7. (c)

Exp. resources 

Q8. (a) from       (b) on                    (c) since               (d) for                                   (e) over

Answer & Explanation
Ans. 8.(c)

Exp. since

Q9. (a) mass       (b) belt                 (c) surface           (d) body               (e) group

Answer & Explanation
Ans. 9.(b)

Exp. belt

Q10. (a) indicate               (b) highlights      (c) define            (d) estimate       (e) show

Answer & Explanation
Ans.10. (e)

Exp. show

For More English quizzes click here 

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

yeearly

Online Mock Test Available on App as well as Web:

Ambitious baba app on play store

How to Access on App:-

  1. Go to Playstore search Ambitious Baba or Click here to Install App
  2. After Install Login with Google Account or Facebook Account

Related Links:

2020 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK Get PDF here

 

 

 

 

 

 

3

Leave a Reply